نان و غلات -- تازه ها صفحه مناسب چاپ ارسال به دوستان خروجی RSS این بخش

AWT IMAGE  

. گروه نان و غلات
این گروه شامل انواع نان، غلات (گندم، جو، جو دوسر و...)، برنج و انواع ماکارونی (لازانیا، رشته فرنگی پلویی و آشی) است.
 این گروه کربوهیدرات پیچیده و فیبر به علاوه ویتامین های گروه ب (ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین)،آهن، منیزیم و پروتئین را تأمین می کند. 
1 واحد نان = 1 برش نان (تافتون، سنگک و بربری به اندازه ی یک کف دست و لواش 4 کف دست) معادل 30 گرم. 
1 واحد غلات آماده ی خوردن ( برشتوک، کورن فلکس ) = نصف لیوان یا 30 گرم
1 واحد برنج و انواع ماکارونی پخته = نصف لیوان
1 واحد غلات خام مثل گندم یا جو = یک چهارم لیوان 
1 واحد بیسکویت ساقه طلایی = 3 عدد پتی بورساده کوچک یا کراکر کوچک یا 2 عدد پتی بور یا کراکر بزرگ 
مقدار مصرف: برای افراد بزرگسال سالم مصرف روزانه 11-6 واحد توصیه می شود. این گروه برای تامین انرژی، رشد و سلامت دستگاه عصبی لازم است.
نکات مهم در استفاده از گروه نان و غلات
1- بیشتر از نان های حاوی سبوس (مثل نان جو و سنگک) استفاده شود.
2- بهتر است برنج به صورت کته مصرف شود. هنگام آبکشی بخشی از مواد مغذی دور ریخته می شود.
3- برای کامل کردن پروتئین گروه نان و غلات بهتر است آن ها را به صورت مخلوط با حبوبات یا لبنیات مصرف کرد (مثلا" عدس پلو، باقلا پلو، عدسی با نان و غیره).

در بخش های بعدی سایر گروههای غذایی را تعریف خواهیم کرد... (ادامه دارد)

نکته سلامتی روز

سلامتی از پنج عنصر ساخته شده است.. خوشحالی، خواب، آب، غذای سالم و ورزش

امام علی ( ع) می فرماید : برنامه‏ ريزى درست، مالِ كم را افزايش مى ‏بخشد؛ و برنامه ‏ريزى نادرست، مال بسيار را نابود مى‏ كند.