[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations71943397
h-index3219
i10-index22085
:: دوره 24، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 24 شماره 2 صفحات 23-19 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز در مقایسه با داروی پومئول برولر بر پروتئین واکنشی C و آنزیم های کبدی موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب
ماندانا صالحی1 ، کهین شاهانی پور* 2، رامش منجمی3 ، پریسا محمدی نژاد4
1- دانشجوی دکتری بیوشیمی، گروه بیوشیمی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
2- استادیار، گروه بیوشیمی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. ، shahanipur_k@yahoo.com
3- استادیار، گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
4- استادیار، گروه زیست شناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
چکیده:   (2789 مشاهده)

زمینه و هدف: مطالعات زیادی در مورد اثرات عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز بر فاکتورهای التهابی و آنزیم‌های کبدی انجام شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز در مقایسه با داروی پومئول برولر بر پروتئین واکنشی C
(C-reactive protein: CRP) و آنزیم‌های آلکالین ترانسفراز و آسپارتات ترانسفراز موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب انجام شد.


روش بررسی: در این مطالعه تجربی 42 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 7 گروه 6 تایی شامل گروه کنترل دارای رژیم غذایی معمولی و شش گروه تجربی هایپرلیپیدمیک شده به مدت یک ماه توسط رژیم غذایی پرچرب تقسیم شدند. تیمار گروه‌ها به مدت 8 هفته و از طریق تزریق درون صفاقی انجام شد. گروه 1 و2 دریافت کننده mg/kg/day 5/77 و mg/kg/day 155 عصاره چای سبز؛ گروه 3 و 4 دریافت کننده mg/kg/day 103.3 و mg/kg/day 206.6 عصاره جینسینگ؛ گروه 5 دریافت کننده g/kg/day 0.16 داروی پومئول برولر و گروه 6 دریافت کننده غلظت‌های توأم چای سبز mg/kg/day 155 و جینسینگ  mg/kg/day 206.6 بودند. در انتهای تیماردهی پارامترهای CRP و آنزیم‌های کبدی سنجش شد.


یافته‌ها: میانگین CRP در گروه‌های تیمار شده با عصاره چای سبز، عصاره جینسینگ و داروی پومئول برولرو در مقایسه با گروه کنترل کاهش آماری معنی‌داری نشان داد (P<0.05). میزان آنزیم‌های AST و ALT گروه‌های تیمار شده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت آماری معنی‌داری نداشت.


نتیجه‌گیری: استفاده از عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز همانند داروی پومئول برولر به مدت هشت هفته موجب کاهش پروتئین واکنشی C می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: جینسینگ، چای سبز، پروتئین واکنشی C، آلکالین ترانسفراز، آسپارتات ترانسفراز
Article ID: Vol24-17
متن کامل [PDF 488 kb]   (10794 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: بيوشيمي
* نشانی نویسنده مسئول: اصفهان، فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، گروه بیوشیمی، تلفن 7420140-0313
فهرست منابع
1. Wang Z, Nakayama T. Inflammation, a link between obesity and cardiovascular disease. Mediators Inflamm. 2010; 2010: 535918. DOI: 10.1155/2010/535918 [DOI] [PubMed]
2. Libby P, Ridker PM, Maseri A. Inflammation and atherosclerosis. Circulation. 2002 Mar; 105(9): 1135-43. DOI: 10.1161/hc0902.104353 [DOI] [PubMed]
3. Kopelman PG. Obesity as a medical problem. Nature. 2000 Apr; 404(6778): 635-43. DOI: 10.1038/35007508 [DOI] [PubMed]
4. Bibbins-Domingo K, Chertow GM, Coxson PG, Moran A, Lightwood JM, Pletcher MJ, et al. Projected effect of dietary salt reductions on future cardiovascular disease. N Engl J Med. 2010 Feb; 362(7): 590-99. DOI: 10.1056/NEJMoa0907355 [DOI] [PubMed]
5. No authors listed Clinical Guidelines on the Identification, Evaluation, and Treatment of Overweight and Obesity in Adults--The Evidence Report. National Institutes of Health. Obes Res. 1998 Sep; 6(Suppl 2): 51S-209S. [PubMed]
6. Bojanowska E, Ciosek J. Can We Selectively Reduce Appetite for Energy-Dense Foods? An Overview of Pharmacological Strategies for Modification of Food Preference Behavior. Curr Neuropharmacol. 2016; 14(2): 118-42. DOI: 10.2174/1570159x14666151109103147 [DOI] [PubMed]
7. Yan J, Zhao Y, Zhao B. Green tea catechins prevent obesity through modulation of peroxisome proliferator-activated receptors. Sci China Life Sci. 2013 Sep; 56(9): 804-10. DOI: 10.1007/s11427-013-4512-2 [DOI] [PubMed]
8. Crespy V, Williamson G. A review of the health effects of green tea catechins in in vivo animal models. J Nutr. 2004 Dec; 134(12 Suppl): 3431S-3440S. DOI: 10.1093/jn/134.12.3431S [DOI] [PubMed]
9. Sano M, Takahashi Y, Yoshino K, Shimoi K, Nakamura Y, Tomita I, et al. Effect of tea (Camellia sinensis L.) on lipid peroxidation in rat liver and kidney: a comparison of green and black tea feeding. Biol Pharm Bull. 1995 Jul; 18(7): 1006-8. DOI: 10.1248/bpb.18.1006 [DOI] [PubMed]
10. Park HJ, DiNatale DA, Chung MY, Park YK, Lee JY, Koo SI, et al. Green tea extract attenuates hepatic steatosis by decreasing adipose lipogenesis and enhancing hepatic antioxidant defenses in ob/ob mice. J Nutr Biochem. 2011 Apr; 22(4): 393-400. DOI: 10.1016/j.jnutbio.2010.03.009 [DOI] [PubMed]
11. Bursill CA, Abbey M, Roach PD. A green tea extract lowers plasma cholesterol by inhibiting cholesterol synthesis and upregulating the LDL receptor in the cholesterol-fed rabbit. Atherosclerosis. 2007 Jul; 193(1): 86-93. DOI: 10.1016/j.atherosclerosis.2006.08.033 [DOI] [PubMed]
12. Augustyniak A, Waszkiewicz E, Skrzydlewska E. Preventive action of green tea from changes in the liver antioxidant abilities of different aged rats intoxicated with ethanol. Nutrition. 2005 Sep; 21(9): 925-32. DOI: 10.1016/j.nut.2005.01.006 [DOI] [PubMed]
13. Hosseini SH, Amoghli Tabrizi B, Mazlom Mogaddam SSR. Evaluation at Ginseng on Lipid Profiles, Liver and Renal Markers in Diabetic Rats. J Adv Med Biomed Res. 2011; 19(75): 11-17. [View at Publisher]
14. Calabró P, Willerson JT, Yeh ET. Inflammatory cytokines stimulated C-reactive protein production by human coronary artery smooth muscle cells. Circulation. 2003 Oct; 108(16): 1930-32. DOI: 10.1161/01.CIR.0000096055.62724.C5 [DOI] [PubMed]
15. Senthil Kumaran V, Arulmathi K, Sundarapandiyan R, Kalaiselvi P. Attenuation of the inflammatory changes and lipid anomalies by epigallocatechin-3-gallate in hypercholesterolemic diet fed aged rats. Exp Gerontol. 2009 Dec; 44(12): 745-51. DOI: 10.1016/j.exger.2009.08.010 [DOI] [PubMed]
16. Chen LH, Chien YW, Liang CT, Chan CH, Fan MH, Huang HY. Green tea extract induces genes related to browning of white adipose tissue and limits weight-gain in high energy diet-fed rat. Food Nutr Res. 2017 Jul; 61(1): 1347480. DOI: 10.1080/16546628.2017.1347480 [DOI] [PubMed]
17. Ahmadi-Noorbakhsh S. [Sample size calculation for animal studies -with emphasis on the ethical principles of reduction of animal use]. Research in Medicine. 2018; 42(3): 144-53. [Article in Persian] [View at Publisher]
18. Namita P, Mukesh R, Vijay K. Camellia Sinensis (Green Tea): A Review. Global Journal of Pharmacology. 2012; 6(2): 52-59. [Article]
19. Peng N, Liu JT, Guo F, Li R. Epigallocatechin-3-gallate inhibits interleukin-6- and angiotensin II-induced production of C-reactive protein in vascular smooth muscle cells. Life Sci. 2010 Mar; 86(11-12): 410-15. DOI: 10.1016/j.lfs.2010.01.010 [DOI] [PubMed]
20. Zolfaghary M, Taghian F, Hedayati M. [Comparing the effect of green tea extract consumption, aerobic exercise and combination of these two methods on CRP Level in obese women]. RJMS. 2013; 20 (110): 8-21. [Article in Persian] [View at Publisher]
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi M, Shahanipour K, Monajemi R, Mohamadynejad P. Comparative Effects of Ginseng Extract and Green Tea with Pomeol Bruler on C-Reactive Protein and Liver Enzymes of Rats Fed a High-Fat Diet. J Gorgan Univ Med Sci 2022; 24 (2) :19-23
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-4026-fa.html

صالحی ماندانا، شاهانی پور کهین، منجمی رامش، محمدی نژاد پریسا. اثر عصاره گیاهان جینسینگ و چای سبز در مقایسه با داروی پومئول برولر بر پروتئین واکنشی C و آنزیم های کبدی موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1401; 24 (2) :19-23

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-4026-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)