پیام خود را بنویسید

بخش آنالیز دستگاهی : تجهیزات hplc

 

 

دستگاه NIR 7200

این دستگاه جهت اندازه گیری سریع آزمون های شیمیایی نظیر رطوبت ، خاکستر ، پروتئین و ... در نمونه های آرد، حبوبات، فراورده های پروتئینی و ... بکار می رود.

   

دستگاه HPLC

یکی از مهمترین و پرکاربرد ترین روش های جداسازی، روش کروماتوگرافی است که توسط یک گیاه شناس روسی در اوایل قرن بیستم کشف شد. او از این تکنیک برای جداسازی رنگدانه های مختلف گیاهی مانند کلروفیل ها و گزانتوفیل ها استفاده کرد. در میان تکنیک های جداسازی، HPLC  کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، از جمله پر کاربرد ترین روش هاست که به منظور آنالیز کمی و کیفی مورد استفاده قرار می گیرد.


 

AWT IMAGE



دستگاه و تجهیزات HPLC  شامل قسمت های مختلفی است که در ذیل آورده شده است:

 

1.مخازن حلال: که در آنها فاز متحرک و یا حلال های شستشو دهنده ستون نگه داری می شود.
2.موتور یا پمپ: به منظور انتقال حلال و همچنین نمونه، نیاز به ایجاد فشاری در سیستم است که برای ایجاد آن از یک پمپ یا موتور استفاده می شود. حلال توسط پمپ با سرعت جریان ثابتی بر روی فاز ساکن(ستون) حرکت داده می شود.
3.Injector: تزریق نمونه، بسته به نوع دستگاه، به دو شکل دستی و یا خودکار انجام میگیرد.
4.ستون: پس از تزریق، نمونه ابتدا وارد قسمتی به نام پیش ستون می شود که نقش آن محافظت از ستون اصلی است، طول این ستون معمولا در حد سانتی متر است و جنس آن از فولاد ضد زنگ می باشد و ماده پرکننده آن از جنسی مشابه ماده پرکننده ستون اصلی است. پس از ورود نمونه به ستون اصلی، بر اساس تفاوت قطبیت، اجزا مختلف نمونه در زمان های متفاوتی( زمان بازداری) از یکدیگر جدا شده و برای تشخیص نوع ماده به آشکار ساز هدایت می شوند.
5.آشکارسازها: انتخاب آشکار ساز بر اساس نوع آنالیت انجام می پذیرد. از جمله آشکار ساز های رایج می توان به UV-VIS، فلئورسانس، الکتروشیمی و جرمی اشاره کرد.
6.آنالیز کیفی برای تشخیص و شناسایی نوع ترکیبات انجام می شود. ار آنجایی کع زمان بازداری برای هر ماده در یک سیستم و شرایط خاص آزمایشگاهی ثابت و مشخص می باشد، می توان از آن جهت تعیین نوع آنالیت استفاده کرد و به منظور تعیین کمی، سطح زیر پیک و یا ارتفاع پیک ترکیب مجهول را با نمونه استاندارد مقایسه میکنند.

آزمون های که در آزمایشکاه با دستگاه HPLC  راه اندازی شده و یا در حال راه اندازی می باشد :

آزمون های بنزوات سدیم، سوربات پتاسیم، آسپارتام، آسه سولفام پتاسیم، آفلاتوکسین، کافئین، اسید فسفریک و ناتامایسین توسط دستگاه HPLC انجام می شود.


 

 

دستگاه GC

 

واژه کروماتوگرافی امروزه به دسته ای از روش ها اطلاق می شود که در آن ها جداسازی بر اساس تمایل نسبی هر جز به فاز ساکن است. گونه ای که تمایل بیشتری به فاز متحرک دارد با سرعت بیشتری حرکت می کند و بالعکس، گونه ای که به فاز ساکن تمایل بیشتری دارد، با سرعت کمتری در طول ستون حرکت می کند.

 

کروماتوگرافی گازی یکی از روش های کروماتوگرافی است که برای بررسی و جداسازی مواد فرار بدون تجزیه شدن آن بکار می رود. در کروماتوگرافی فاز متحرک یک گاز بی اثر( هلیوم، نیتروژن) و فاز ساکن یک جسم جامد و یا لایه نازکی از یک مایع غیر فرار است. در کروماتوگرافی گازی، جداسازی اجزای یک مخلوط متناسب با میزان توزیع اجزای تشکیل دهنده مخلوط بین فاز متحرک گازی و فاز ساکن جامد یا مایع صورت می گیرد.

AWT IMAGE

 قسمت های مختلف دستگاه:

 

1-انژکتور 2- ستون 3-شناساگر 4-سیستم پردازشگر یارانه

 

شتون به منزله قلب دستگاه است. به طور کلی در کروماتوگرافی با 2 نوع ستون سروکار داریم:

 

1-ستون های مویی((Capillary 2-ستونهای فشرده(Packed Column)

 

وجود آشکار ساز به منزله چشم سیستم است، یک آشکارساز خوب بایستس از سرعت، حساسیت، انتخابگری و تکرار پذیری بالایی برخوردار باشد.

 

انواع آشکارساز:

 

یونش شعله ای(FID): جهت شناسایی کیفی و کمی هیدروکربن ها و غلظت های پایین co  و co2

الکترون گیرانداز(ECD): این دتکتور برای آنالیز ترکیبات هالوژن دار (آفت کش ها و سموم کلره و فسفره) از حساسیت بالایی برخوردار است.

نیتروژن-فسفر( NPD): جهت آنالیز ترکیبات نیتروژن و فسفردار

در این آزمایشگاه از دستگاه GC، برای اندازه گیری پروفایل اسید های چرب در روغن و سایر فراورده ها استفاده می شود. اندازه گیری استرول های گیاهی و سموم کلره و فسفره توسط این دستگاه از اهداف آزمایشگاه می باشد.

 


دفعات مشاهده: 4643 بار   |   دفعات چاپ: 975 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به معاونت غذا و دارو دانشگاه می باشد.