i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 1378 ) ::
اثر غلظت های مختلف استرپتومایسین بر تقویت رشد سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس
عزت الله قائمی 1، کیومرث قاضی سعیدی ، مایا بابائی کوچکسرائی
چکیده:   (22033 مشاهده)
اثر غلظت های مختلف استرپتومایسین بر رشد سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در سویه های مقاوم به این دارو افزودن 0.1 میکروگرم در میلی لیتر استرپتومایسین به محیط لوون اشتاین، می تواند زمان ظهور کلنی را 7-5 روز کاهش دهد و افزودن حساس 0.01 میکروگرم در میلی لیتر از این دارو به محیط پایه لوون اشتاین، ظهور کلنی سویه ها را 5-1 روز تسریع نماید. سازوکار دقیق این عمل نامشخص است ولی ممکن است بعلت اثر استرپتومایسین روی پورین ها باشد که نقش انتقال مواد غذایی را به عهده دارند. وجود غلظت های پایین (0.1، 0.01 میکروگرم در میلی لیتر) استرپتومایسین در محیط لوون اشتاین سبب تغییر شکل کلنی در بعضی از سویه ها می شود.
واژه‌های کلیدی: مایکوباکتریوم، توبرکلوزیس، رشد، استرپتومایسین
متن کامل [PDF 1544 kb]   (15467 دریافت)

Ghaemi E (PhD), Ghazi Saedi K (PhD), Babai M (BSc). The effect of different concentration of Streptomycin on growth enhancement of Mycobacterium Tuberculosis . J Gorgan Univ Med Sci 1999; 1 (2) :11-20

قائمی عزت الله، قاضی سعیدی کیومرث، بابائی کوچکسرائی مایا. اثر غلظت های مختلف استرپتومایسین بر تقویت رشد سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1378; 1 (2) :11-20