i10-index20773
شاخص‌های رشد بدو تولد نوزادان در گرگان (1382)
آرزو میرفاضلی ، سیما بشارت 1، آناهیتا راشدی ، محمدرضا ربیعی
زمینه و هدف : شاخص‌های رشد نمادی تصویری از رشد جسمی کودک است و خدمات نظام بهداشتی اولیه، شامل پایش‌ها و مراقبت‌های دوران شیرخواری براساس آن به کودک و خانواده ارائه می‌گردد. مطالعه حاضر به منظور به دست آوردن شاخص‌های رشد بدو تولد در نوزادان سالم تک قل متولد شده در مرکز آموزشی درمانی دزیانی گرگان صورت گرفت. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی کلیه نوزادان تک قل و فاقد ناهنجاری مادرزادی بین 42-25 هفتگی بارداری در مرکز آموزشی درمانی دزیانی گرگان طی مهر و آبان سال 1382 بررسی شدند. شاخص‌های رشد بدو تولد شامل دورسر، قد و وزن 1011 نوزاد ثبت شد. سن حاملگی براساس جدول بالارد تعیین گردید. پس از ورود داده‌ها به نرم‌افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون کای دو،T-test و Correlation Bivariate انجام شد. یافته‌ها : میانگین سن حاملگی نوزادان مورد بررسی (SD+-) 1.72+-39.86 هفته بود. 2/3 درصد نوزادان نارس (کمتر از 37 هفته)، 4/4 درصد نوزادان کم‌وزن و 69/0درصد بسیار کم‌وزن محسوب می‌شدند. همبستگی بین شاخص‌های رشد با سن حاملگی و با یکدیگر مثبت بود (P<0.05). نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه و پایین‌تر بودن شاخص‌های قد و وزن نسبت به سایر مناطق ایران و جهان، به نظر می‌رسد که بررسی‌های بیشتری به صورت طولی و مقطعی برای تعیین شاخص‌های منطقه‌ای و کشوری مورد نیاز است.
واژه‌های کلیدی: شاخص‌های رشد، نوزاد، سن حاملگی
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: عمومى

Arezoo Mirfazeli (MD), Sima Besharat (MD), Anahita Rashedi (MD), Mohammad Reza Rabiee (MSc). Growth indices in newborns, Gorgan, North of Iran (2003). J Gorgan Univ Med Sci 2009; 11 (1) :71-75

میرفاضلی آرزو، بشارت سیما، راشدی آناهیتا، ربیعی محمدرضا. شاخص‌های رشد بدو تولد نوزادان در گرگان (1382). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1388; 11 (1) :71-75