[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 23 شماره 2 صفحات 76-83 برگشت به فهرست نسخه ها
عوامل اکواپیدمیولوژیک مستعدکننده طغیان‌های غذایی کشوری ناشی ازکمپیلوباکتر و سایر باکتری‌های روده‌ای
محمد مهدی سلطان دلال* 1، محمد حسن منزوی پور2 ، حسین معصومی اصل3 ، محمد کاظم شریفی یزدی4 ، فریبا نباتچیان5، شبنم حقیقت خواجوی6 ، سیده معصومه ابریشمچیان7 ، هدروشا ملا آقا میرزایی8 ، مهدیه پورمرادیان9 ، شیدا اسدپور10 ، سارا شریفی یزدی11
1- استاد، مرکز تحقیقات میکروب شناسی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، msoltandallal@gmail.com
2- کارشناس ارشد میکروب شناسی غذایی، بخش میکروب شناسی غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
3- استاد مرکز مدیریت بیماری ها، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، تهران، ایران.
4- استاد، مرکز تحقیقات زئونوز، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
5- دانشیار گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
6- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
7- کارشناس ارشد آزمایشگاه پاتوبیولوژی مرکزی، تهران، ایران.
8- کارشناس ارشد میکروب شناسی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
9- کارشناس بخش میکروب شناسی غذایی،گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
10- کارشناس علوم آزمایشگاهی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
11- دانشجوی رشته پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
چکیده:   (183 مشاهده)

زمینه و هدف: کمپیلوباکتر از مهم‌ترین پاتوژن‌های عامل گاستروآنتریت‌های باکتریایی هستند که عموماً از طریق مواد غذایی با منشأ حیوانی منتقل می‌شوند. این مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت کمپیلوباکتر در اسهال طغیان‌های غذایی در مقایسه با سایر عوامل میکروبی انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی – تحلیلی روی 305 سواب اسهال ناشی از 102 طغیان غذایی در کشور طی شش ماه از بهار تا شهریور 1397 انجام شد. فراوانی گونه‌های کمپیلوباکتر طبق پروتکل اداره کل امور آزمایشگاه‌ها ارزیابی شدند.

یافته‌ها: تعداد 8 نمونه (2.6%) آلوده به کمپیلوباکتر از گونه‌های ژژونی 3 مورد (37.5%) و کلی 5 مورد (62.5%) بودند. جنس مونث (54.5%)، میانگین سنی 16 تا 30 سال (28.2%)، مصرف سالاد و سبزیجات (16.1%) و سکونت در شهرستان‌ها (59.7%) بیشترین موارد و علل را به خود اختصاص دادند. استان‌های زنجان (24.5%)، یزد (19.6%) و کردستان (17.6%) بیشترین موارد طغیان‌ها را در بر داشتند.

نتیجه‌گیری: علاوه بر پاتوژن‌های کلاسیک مانند سالمونلا، شیگلا و اشریشیاکلی بایستی به باکتری کمپیلوباکتر نیز توجه بیشتری شود. به‌علاوه شناخت عوامل اپیدمیولوژیک می‌توانند در پیشگیری و کنترل طغیان‌های غذایی نقش موثری داشته باشند.


واژه‌های کلیدی: کمپیلوباکتر، طغیان غذایی، اسهال، باکتری های روده ای
Article ID: Vol23-29
متن کامل [PDF 1146 kb]   (226 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، گروه پاتوبیولوژی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی / بخش میکروب شناسی غذایی، تلفن و نمابر 88992971-021
فهرست منابع
1. Karmali MA, Fleming PC. Campylobacter enteritis in children. J Pediatr. 1979 Apr; 94(4): 527-33. DOI: 10.1016/s0022-3476(79)80004-9 [DOI] [PubMed]
2. Taremi M, Soltan Dallal MM, GachkarL, Moez Ardalan S, Zolfagharian K, Zali MR. Prevalence and antimicrobial resistance of Campylobacter isolated from retail raw chicken and beef meat, Tehran, Iran. Int J Food Microbiol. 2006 May; 108(3): 401-403. DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2005.12.010 [DOI] [PubMed]
3. Carron M, Chang YM, Momanyi K, Akoko J, Kiiru J, Bettridge J, et al. Campylobacter, a zoonotic pathogen of global importance: Prevalence and risk factors in the fast-evolving chicken meat system of Nairobi, Kenya. PLoS Negl Trop Dis. 2018 Aug; 12(8): e0006658. DOI: 10.1371/journal.pntd.0006658 [DOI] [PubMed]
4. Sharifi Yazdi MK, Soltan Dallal MM. [Campylobacter and appendicular syndrome: Report of 6 cases]. Pajoohande. 2013; 18(4): 208-12. [Article in Persian] [View at Publisher]
5. Ibrahim JN, Eghnatios E, El Roz A, Fardoun T, Ghssein G. Prevalence, antimicrobial resistance and risk factors for campylobacteriosis in Lebanon. J Infect Dev Ctries. 2019 Jan; 13(1): 11-20. DOI: 10.3855/jidc.10729 [DOI] [PubMed]
6. Hansson I, Sandberg M, Habib I, Lowman R, Engvall EO. Knowledge gaps in control of Campylobacter for prevention of campylobacteriosis. Transbound Emerg Dis. 2018 May; 65 Suppl 1: 30-48. DOI: 10.1111/tbed.12870 [DOI] [PubMed]
7. Soltan Dallal M, Sanaei M, Taremi M, Moezardalani S, Edalatkhah H, Azimirad M et al. Prevalence and Antimicrobial Resistance Pattern of Thermophilic Campylobacter Spp. (jejuni and coli) Isolated from Beef and Raw Chicken in Tehran. J Adv Med Biomed Res. 2009; 17(68): 85-92. [View at Publisher]
8. Kalantar M, Soltan Dallal M, Fallah F, Yektaie F. Monitoring the Virulence Genes in Campylobacter coli Strains Isolated from Chicken Meat in Tehran, Iran. Infect Epidemiol Med. 2017; 3(1): 12-15. [View at Publisher]
9. Silva J, Leite D, Fernandes M, Mena C, Gibbs PA, Teixeira P. Campylobacter spp. as a Foodborne Pathogen: A Review. Front Microbiol. 2011; 2: 200. DOI: 10.3389/fmicb.2011.00200 [DOI] [PubMed]
10. Okada K, Wongboot W, Kamjumphol W, Suebwongsa N, Wangroongsarb P, Kluabwang P, et al. Etiologic features of diarrheagenic microbes in stool specimens from patients with acute diarrhea in Thailand. Sci Rep. 2020; 10: 4009. DOI: 10.1038/s41598-020-60711-1 [Article] [DOI]
11. Hermans D, Pasmans F, Messens W, Martel A, Van Immerseel F, Rasschaert G, et al. Poultry as a host for the zoonotic pathogen Campylobacter jejuni. Vector Borne Zoonotic Dis. 2012 Feb; 12(2): 89-98. DOI: 10.1089/vbz.2011.0676 [DOI] [PubMed]
12. Humphrey T, O'Brien S, Madsen M. Campylobacters as zoonotic pathogens: a food production perspective. Int J Food Microbiol. 2007 Jul; 117(3): 237-57. DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2007.01.006 [DOI] [PubMed]
13. Signorini ML, Zbrun MV, Romero-Scharpen A, Olivero C, Bongiovanni F, Soto LP, et al. Quantitative risk assessment of human campylobacteriosis by consumption of salad cross-contaminated with thermophilic Campylobacter spp. from broiler meat in Argentina. Prev Vet Med. 2013 Apr; 109(1-2): 37-46. DOI: 10.1016/j.prevetmed.2012.09.011 [DOI] [PubMed]
14. Dewey-Mattia D, Manikonda K, Hall AJ, Wise ME, Crowe SJ. Surveillance for Foodborne Disease Outbreaks - United States, 2009-2015. MMWR Surveill Summ. 2018 Jul; 67(10): 1-11. DOI: 10.15585/mmwr.ss6710a1 [DOI] [PubMed]
15. Hoffmann S, Batz MB, Morris Jr JG. Annual cost of illness and quality-adjusted life year losses in the United States due to 14 foodborne pathogens. J Food Prot. 2012 Jul; 75(7): 1292-302. DOI: 10.4315/0362-028X.JFP-11-417 [DOI] [PubMed]
16. Gundogdu O, Wren BW. Microbe Profile: Campylobacter jejuni - survival instincts. Microbiology (Reading). 2020 Mar; 166(3): 230-32. DOI: 10.1099/mic.0.000906 [DOI] [PubMed]
17. Kaakoush NO, Castaño-Rodríguez N, Mitchell HM, Man SM. Global Epidemiology of Campylobacter Infection. Clin Microbiol Rev. 2015 Jul; 28(3): 687-720. DOI: 10.1128/CMR.00006-15 [DOI] [PubMed]
18. Geissler AL, Bustos Carrillo F, Swanson K, Patrick ME, Fullerton KE, Bennett C, et al. Increasing Campylobacter Infections, Outbreaks, and Antimicrobial Resistance in the United States, 2004-2012. Clin Infect Dis. 2017 Oct; 65(10): 1624-31. DOI: 10.1093/cid/cix624 [DOI] [PubMed]
19. Zorman T, Heyndrickx M, Uzunović-Kamberović S, Smole Mozina S. Genotyping of Campylobacter coli and C. jejuni from retail chicken meat and humans with campylobacteriosis in Slovenia and Bosnia and Herzegovina. Int J Food Microbiol. 2006 Jul; 110(1):24-33. DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2006.03.001 [DOI] [PubMed]
20. Ghorbanalizadgan M, Bakhshi B, Kazemnejad Lili A, Najar-Peerayeh S, Nikmanesh B. A molecular survey of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli virulence and diversity. Iran Biomed J. 2014 Jul; 18(3): 158-64. DOI: 10.6091/ibj.1359.2014 [DOI] [PubMed]
21. Rodrigues CG, Melo RT, Fonseca BB, Martins PA, Ferreira FA, Araújo MBJ, et al. Occurrence and characterization of Campylobacter spp.isolates in dogs, cats and children. Pesq Vet Bras. 2015 Apr; 35(4): 365-70. DOI: 10.1590/S0100-736X2015000400009 [View at Publisher] [DOI]
22. Vaishnavi C, Singh M, Thakur J, Thapa B. Low Prevalence of Campylobacteriosis in the Northern Region of India. Advances in Microbiology. 2015; 5: 155-65. DOI: 10.4236/aim.2015.53015 [View at Publisher] [DOI]
23. Fitzgerald C, Stanley K, Andrew S, Jones K. Use of Pulsed-Field Gel Electrophoresis and Flagellin Gene Typing in Identifying Clonal Groups of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli in Farm and Clinical Environments. Appl Environ Microbiol. 2001 Apr; 67(4): 1429-36. DOI: 10.1128/AEM.67.4.1429-1436.2001 [DOI] [PubMed]
24. Manfreda G, De Cesare A, Bondioli V, Stern NJ, Franchini A. Enumeration and identity of Campylobacter spp. in Italian broilers. Poult Sci. 2006 Mar; 85(3): 556-62. DOI: 10.1093/ps/85.3.556 [DOI] [PubMed]
25. Khalili M, Sharifi M. [Study of the Prevalence of Causative Bacterial&Protozoal Agents of in Stool Samples of 470 Gastroenteritis Patients Referring to the Nikoopour Clinic in Yazd, Iran]. J Shahid Sadoughi Uni Med Sci. 2004; 12(1): 35-43. [Article in Persian] [View at Publisher]
26. Hassanzadeh P, Motamedifar M. Occurrence of Campylobacter jejuni in Shiraz, Southwest Iran. Med Princ Pract. 2007; 16(1): 59-62. DOI: 10.1159/000096142 [DOI] [PubMed]
27. Masoumi Asl H, Gouya MM, Soltan-Dallal MM, Aghili N. Surveillance for foodborne disease outbreaks in Iran, 2006-2011. Med J Islam Repub Iran. 2015 Nov; 29: 285. [PubMed]
28. Soltan Dallal MM, Motalebi SM, Masoumi Asl H, Rahimi Forushani A, Sharifi Yazdi MK, Rajabi Z, et al. [Analysis of epidemiological data of foodborne outbreak reported in Iran]. Tehran Univ Med J. 2015; 72(11): 780-88. [Article in Persian] [View at Publisher]
29. Soltan Dallal MM, Ghahremani R, Akhavan Sepahi A, Rajabi Z. [Frequency, Antimicrobial Resistance and Serotyping of Shigella-Contaminted Food Samples in Foodborne Disease Outbreaks in Iran]. Sch Public Health Inst Public Health Res. 2019; 17(2): 110-20. [Article in Persian] [View at Publisher]
30. Soltan Dallal MM, Khalilian M, Masoumi Asl H, Bakhtiari R, Davoodabadi A, Rajabi Z. [Identification of Salmonella serotypes in foodborne outbreaks by sequencing of ITS region of 16S-23SrRNA]. J Shahrekord Univ Med Sci. 2016; 18(1): 73-80. [View at Publisher]
31. Bahmanabadi R, Khalili MB, Soltan Dallal MM. [The Study of Enteropathogenic Escherichia Coli Prevalence by PCR Method in Under-5-Year-Old Children’s Diarrheal Samples Caused by the Country’s Food]. Payavard Salamat. 2018; 11(6): 715-22. [Article in Persian] [View at Publisher]
32. Soltan Dallal MM, Najar F, Karbalaei Shabani A, Ezoji K, Shabani M, Montazer Khorasan MR, et al. Investigation of the Frequency of Foodborne Botulism in Patients Referred to Loghman Hospital in Tehran City, Iran, From 2008 to 2019. Inter J Med Toxicol Foren Med. 2020; 10(2): 28348. DOI: 10.32598/ijmtfm.v10i2.28348 [View at Publisher]
33. Aminharati F, Ehrampoush MH, Soltan Dallal MM, Yaseri M, Dehghani Tafti AA, Rajabi Z. Citrobacter freundii Foodborne Disease Outbreaks Related to Environmental Conditions in Yazd Province, Iran. Iran J Public Health. 2019 Jun; 48(6): 1099-105. [View at Publisher]
34. Namaki F, Rajabi Z, Soltan Dallal MM. [Antimicrobial resistance pattern of citrobacter species isolated from food outbreaks]. Razi J Med Sci. 2019; 26(5): 9-17. [Article in Persian] [View at Publisher]
35. Hajikarim F, Soltan Dallal MM, Pourmand MR, Abdi M. An investigation of extended-spectrum β-lactamases (ESBLs) in Klebsiella isolated from foodborne outbreaks in Iran. Gene Reports. 2020 Jun; 19: 100632. DOI: 10.1016/j.genrep.2020.100632 [Article] [DOI]
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Monzavipour M H, Masoumi Asl H, Sharifi Yazdi M K, Nabatchian F, Haghighat Khajavi S, et al . Eco-epidemiological factors susceptible to national food outbreaks caused by Campylobacter spp. and other intestinal bacteria. J Gorgan Univ Med Sci. 2021; 23 (2) :76-83
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-3802-fa.html

سلطان دلال محمد مهدی، منزوی پور محمد حسن، معصومی اصل حسین، شریفی یزدی محمد کاظم، نباتچیان فریبا، حقیقت خواجوی شبنم، و همکاران. و همکاران.. عوامل اکواپیدمیولوژیک مستعدکننده طغیان‌های غذایی کشوری ناشی ازکمپیلوباکتر و سایر باکتری‌های روده‌ای. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1400; 23 (2) :76-83

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-3802-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4341