[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
رضایت‌آگاهانه‌شرکت‌درمطالعه::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations66863000
h-index3117
i10-index20774
:: دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 61-55 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ترمیمی عصاره هیدروالکلی زعفران بر آسیب کبدی ناشی از پاراکوات در موش آزمایشگاهی
شیما پدرپور واجارگاه1 ، فرح فرخی 2
1- کارشناس ارشد بافت شناسی و جنین شناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- دکتری علوم تشریح، دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، f.farokhi@urmia.ac.ir
چکیده:   (9450 مشاهده)

زمینه و هدف : پاراکوات به عنوان علف‌کش گیاهی، محرک قوی در تشکیل آنیون‌های سوپر اکسید است. با توجه به عوارض مضر رادیکال‌های آزاد حضور ترکیبات مفید مانند زعفران به‌دلیل دارا بودن اثر آنتی‌اکسیدانی و از بین برنده رادیکال‌های آزاد، ضروری به‌نظر می‌رسد. این مطالعه به منظور تعیین اثر ترمیمی عصاره هیدروالکلی زعفران بر آسیب کبدی ناشی از پاراکوات در موش آزمایشگاهی انجام شد.

روش بررسی : در این مطالعه تجربی 36 سر موش سوری نر به‌طور تصادفی به 6 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل آب و غذای معمولی و 1.5 ml روغن ذرت، گروه‌های دوم و سوم به ترتیب پاراکوات با غلظت mg/kg/bw 20 و 40 محلول در روغن ذرت، گروه چهارم عصاره هیدروالکلی زعفران با غلظت mg/kg/bw 80 ، گروه پنجم و ششم به‌ترتیب پاراکوات با غلظت mg/kg/bw 20 و 40 را به همراه زعفران با غلظت mg/kg/bw 80 به صورت گاواژ دریافت کردند. بعد از 30 روز تیمار و بیهوش نمودن موش‌ها، خون‌گیری از قلب برای مطالعه مالون دی آلدئید (MDA)، آنزیم‌های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) انجام شد. سپس کبد از بدن جدا و نیمی از بافت کبد برای سنجش اکسایشی و نیمی دیگر برای مطالعات بافتی به فرمالین انتقال یافت.

یافته‌ها : در کبد موش‌های تیمار شده با پاراکوات، سیروز شدید کبدی، تخریب هپاتوسیت‌ها و التهاب و نیز افزایش آماری معنی‌داری در میزان MDA و آنزیم‌های AST و ALT مشاهده شد (P<0.05). زعفران موجب کاهش معنی‌دار میزان MDA و آنزیم‌های ALT و AST در مقایسه با موش‌های تیمار شده با پاراکوات گردید (P<0.05). همچنین در کبد موش‌های تیمار شده با زعفران تخریب کبدی کاهش یافت.

نتیجه‌گیری : مصرف زعفران در حد معمول (mg/kg/bw 80) می‌تواند اثرات سوء ناشی از سموم علف‌کش مثل پاراکوات را کاهش دهد.

واژه‌های کلیدی: کبد، زعفران، پاراکوت، التهاب، آنزیم‌های کبدی، موش
متن کامل [PDF 495 kb] [English Abstract]   (13418 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: فارماكولوژي
فهرست منابع
1. Fathi N, Hosseinpanah M, Hajihosseini M, Ranjbar A. Effect of paraquat on testicular histomorphometry of male rats. Biological Forum - An International Journal. 2015; 7(2): 573-75.
2. Parvez S, Raisuddin S. Effects of paraquat on the freshwater fish Channa punctata (Bloch): non-enzymatic antioxidants as biomarkers of exposure. Arch Environ Contam Toxicol. 2006 Apr; 50(3): 392-97. doi:10.1007/s00244-005-5083-4
3. Bus JS, Aust SD, Gibson JE. Lipid peroxidation: a possible mechanism for paraquat toxicity. Res Commun Chem Pathol Pharmacol. 1975 May; 11(1): 31-8.
4. Loliger J, Lambelet P, Aeschbach R, Prior EM. Natural antioxidants: from radical mechanisms to food stabilization. In: McDonald RE, Min DB, Eds. Food Lipids and Health. 1st ed. New York: Marcel Dekker Inc. 1996; pp: 315-44.
5. Pitsikas N, Zisopoulou S, Tarantilis PA, Kanakis CD, Polissiou MG, Sakellaridis N. Effects of the active constituents of Crocus sativus L., crocins on recognition and spatial rats' memory. Behav Brain Res. 2007 Nov; 183(2): 141-46. doi:10.1016/j.bbr.2007.06.001
6. Kianbakht S. [A systematic review on pharmacology of saffron and its active constituents]. J Med Plants. 2008; 4(28): 1-27. [Article in Persian]
7. Sravani PV, Babu NK, Gopal KV, Rao GR, Rao AR, Moorthy B, et al. Determination of oxidative stress in vitiligo by measuring superoxide dismutase and catalase levels in vitiliginous and non-vitiliginous skin. Indian J Dermatol Venereol Leprol. 2009 May-Jun; 75(3): 268-71. doi:10.4103/0378-6323.48427
8. Mohajeri D, Mousavi G, Mesgari M, Doustar Y, Nouri HK. Subacut toxicity of crocus sativus L.(Saffron) stigma ethanolic extract in rats. Am J Pharmacol Toxicol. 2007; 2(4): 189-93.
9. Zini A, Al-Hathal N. Antioxidant therapy in male infertility: fact or fiction? Asian J Androl. 2011 May; 13(3): 374-81. doi:10.1038/aja.2010.182
10. Hosseinzadeh H, Sadeghnia HR. Safranal, a constituent of Crocus sativus (saffron), attenuated cerebral ischemia induced oxidative damage in rat hippocampus. J Pharm Pharm Sci. 2005 Aug; 8(3): 394-99.
11. Makker K, Agarwal A, Sharma R. Oxidative stress & male infertility. Indian J Med Res. 2009 Apr; 129(4): 357-67.
12. Hosseinpour Chermahini S, Adibah Abd Majid F, Roji Sarmidi M, Taghizadeh E, Salehnezhad S. Impact of saffron as an anti-cancer and anti-tumor herb. Afr J Pharm Pharmacol. 2010 Nov; 4(11): 834-40.
13. Akerman G, Amcoff P, Tjärnlund U, Fogelberg K, Torrissen O, Balk L. Paraquat and menadione exposure of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)--studies of effects on the pentose-phosphate shunt and thiamine levels in liver and kidney. Chem Biol Interact. 2003 Jan; 142(3): 269-83.
14. Ray S, Sengupta A, Ray A. Effects of paraquat on anti-oxidant system in rats. Indian J Exp Biol. 2007 May; 45(5): 432-8.
15. Zain AMD. The evalution of the toxic effect of paraquat and its mechanism of action on reproductive system of male rats. Thesis for the degree of Master of Science. 2007 May.
16. Ayedh A, Al-Qudsi F. Effect of saffron on liver development in mouse embryo. Life Sci J. 2013; 10(1): 1480-95.
17. Ochiai T, Soeda S. Crocin prevent yhe death of PC-12 cells though sphingo myelinaseceramide signaling by increasingglutathione synthesis. Neurochemistry International. 2004; 44(5): 321-30.
18. Brand-Williams W, Cavelier ME, Berset C. Use of free radical method to evaluate antioxidant activity. LWT - Food Science and Technology. 1995; 28(1): 25-30. https://doi.org/10.1016/S0023-6438(95)80008-5
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pedarpoor Vajargah S, Farokhi F. Regeneration effect of Saffron on the liver damaged with paraquat in male mice. J Gorgan Univ Med Sci 2018; 20 (2) :55-61
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-3375-fa.html

پدرپور واجارگاه شیما، فرخی فرح. اثر ترمیمی عصاره هیدروالکلی زعفران بر آسیب کبدی ناشی از پاراکوات در موش آزمایشگاهی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1397; 20 (2) :55-61

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-3375-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 2 - ( تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645