:: دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) ::
بروز ناهنجاری‌های مادرزادی در استان گلستان
نفیسه کاویانی1 ، آرزو میرفاضلی2 ، محمد آریایی3 ، کنیزرضا حسین پور4 ، محمدجعفر گلعلی‌پور* 5
1- کارشناس مامایی، مرکزتحقیقات ناهنجاری‌های مادرزادی گلستان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- دانشیار، گروه کودکان، مرکزتحقیقات ناهنجاری‌های مادرزادی گلستان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
3- کارشناس ارشد اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات ناهنجاری‌های مادرزادی گلستان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
4- سرپرستار، کارشناس ارشد مدیریت، پلی‌کلینیک تخصصی و فوق‌تخصصی دزیانی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
5- استاد، مرکز تحقیقات ناهنجاری‌های مادرزادی گلستان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، mjgolalipour@yahoo.com
زمینه و هدف : ناهنجاری‌های مادرزادی از عمده‌ترین علت مرگ و میر و ناتوانی نوزادان به‌شمار می‌رود. این مطالعه به منظور تعیین بروز ناهنجاری‌های مادرزادی در مناطق مختلف استان گلستان انجام گردید. روش بررسی : این مطالعه توصیفی تحلیلی روی همه نوزادان زنده متولد شده (92420 نوزاد) در 13 بیمارستان استان گلستان که دارای ناهنجاری مادرزادی آشکار بودند؛ طی بهمن 1386 لغایت اسفند 1389 انجام شد. جنس و نوع ناهنجاری مادرزادی نوزادان ثبت گردید. یافته‌ها : میزان بروز انواع ناهنجاری‌های مادرزادی به ترتیب در شهرستان‌های گرگان، کردکوی، علی‌آباد و گنبد 20.46%، 12.53% ، 10.86% و 8.92% در در 1000 تولد زنده برآورد شد. میزان بروز ناهنجاری‌های مادرزادی در غرب (بندرگز، کردکوی، بندرترکمن)، مرکز (گرگان) و شرق استان گلستان (کلاله، مینودشت، گنبد، علی‌آباد) به ترتیب 9.3 ، 20.46 و 8.79 در 1000 تولد زنده برآورد گردید. فراوان‌ترین ناهنجاری در سیستم قلبی- عروقی (52.37%) مشاهده شد. نتیجه‌گیری : میزان بروز ناهنجاری‌های مادرزادی در مناطق مختلف استان متفاوت و به‌طور کلی نسبت به سایر مناطق کشور کمتر بود.
واژه‌های کلیدی: ناهنجاری مادرزادی، نوزاد، جنس، گلستان
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
* نشانی نویسنده مسئول: گرگان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، مرکز تحقیقات ناهنجاری‌های مادرزادی، تلفن و نمابر 32261565-017

Kavianyn N, Mirfazeli A, Aryaie M, Hosseinpour K, Golalipour MJ. Incidence of birth defects in Golestan province. J Gorgan Univ Med Sci 2015; 17 (4) :73-77