[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations69503219
h-index3119
i10-index21679
:: دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 54-49 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگی‌های ماکروسکوپی کولون
شبنم موثقی1 ، سیمین محکی‌زاده2 ، سیدمحمد حسین نوری موگهی* 3
1- استادیار، گروه علوم تشریح، واحد پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- دانشجوی دکتری علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، تهران، ایران
3- استاد، گروه بافت شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، تهران، ایران ، noorimoo@gmail.com
چکیده:   (10146 مشاهده)
زمینه و هدف : افزایش مشکل چاقی و اضافه وزن در سه دهه اخیر بیانگر اثرگذاری شدید عوامل محیطی بوده و چربی‏ها از مهم‏ترین منابع غذایی انسان به شمار می‏روند که دریافت بیش از حد آنها از جمله ابتدایی‌ترین دلایل چاقی است. از بین اجزای رژیم غذایی، اسیدهای چرب غیراشباع بیشترین رابطه را با چاقی دارا هستند. این مطالعه به منظور تعیین اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع (PUFA) بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگی‌های ماکروسکوپی کولون انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی 24 سر خرگوش ماده نژاد آلبینو به دو گروه تجربی (سه زیر گروه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت) و کنترل (سه زیر گروه) تقسیم شدند. گروه‌های تجربی تحت رژیم غذایی حاوی روغن ذرت قرار گرفتند. تمامی حیوانات در انتهای ماه‌های اول، دوم و سوم توزین و پس از بیهوشی تشریح و از کولون آنها نمونه‌برداری شد. هر نمونه از لحاظ خصوصیات ماکروسکوپیک (شکل و نظم هاستروسیون‌های موجود در بین تنیاکولی‌ها) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها : افزایش وزن حیوانات گروه‌های مختلف تجربی در مقایسه با گروه‌های شاهد در اثر مصرف طولانی‌مدت روغن ذرت به‌صورت طبیعی بود؛ اما نظم هاستروسیون‌های موجود در بخش‌های مختلف کولون از بین رفته بود. نتیجه‌گیری : رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع اثری بر تغییرات وزن حیوانات نداشت و فقط باعث هاستروسیون‌های نامنظم با جدار نازک در لایه عضلانی کولون گردید.
واژه‌های کلیدی: اسیدچرب پلی غیراشباع، کولون، هاستروسیون، رژیم غذایی، وزن، خرگوش
متن کامل [PDF 180 kb] [English Abstract]   (11274 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: آسيب‌شناسي
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی، گروه بافت شناسی، تلفن 88953008-021
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Movaseghi Sh, Mahaki Zadeh S, Noori Moogehi SMH. Effect of dietary with or containing poly-unsaturated fatty acids on weight changes and macroscopic properties of colon in rabbit. J Gorgan Univ Med Sci 2015; 17 (4) :49-54
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2574-fa.html

موثقی شبنم، محکی‌زاده سیمین، نوری موگهی سیدمحمد حسین. اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگی‌های ماکروسکوپی کولون. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1394; 17 (4) :49-54

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2574-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)