:: دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1379 ) ::
نشانگان نوار آمنیونی و گزارش یک مورد آن
الهام خوری* 1، محمد جعفر گلعلی پور ، کامران حیدری
نشانگان نوار آمنیونی مجموعه ای از ناهنجاری هاست که به دنبال پارگی زودرس کیسه آمنیون رخ داده و تقریبا در حدود 1 در هر 1200 الی 1 در هر 15000 تولد زنده روی می دهد. نوزاد مبتلای گزارش شده حاصل یک باروری دوقلویی دو تخمی به دنبال مصرف کلومیفن از یک مادر 34 ساله در اولین زایمان به طریق سزارین بود. نوزاد در معاینه ظاهری نواقصی چندگانه به صورت آنانسفالی، آنوفتالمی، شکاف کام، شکاف لب و بدشکلی بینی و ناهنجاری های اندام را نشان می داد. با توجه به شدت ناهنجاری ها و زیادی اندام های گرفتار، نوزاد اندکی پس از تولد فوت شد. نادر و شدید بودن علائم این نشانگان در نوزاد و وقوع آن در یکی از قل های یک بارداری دوقلویی ما را بر آن داشت نمونه را گزارش نماییم.
واژه‌های کلیدی: نشانگان نوار آمنیونی، توالی نوار آمنیونی
متن کامل [PDF 764 kb]   (19408 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى
* نشانی نویسنده مسئول: گرگان ، دانشگاه علوم پزشکی گرگان ، دانشکده پرستاری و مامایی