:: دوره 6، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1383 ) ::
گزارش دو مورد بیماری لنف آدنیت نکروزانت هیستوسیتیک (Kikuchi-Fujimoto)
مجید شربتداران* 1، شهریار شفایی ، غلامرضا جغتایی
بیماری kikuchi-Fujimoto یک لنف آدنیت نکروزانت خوش خیم با سیر خودمحدود شونده می باشد که در خانم های جوان با علائم تب و لنف آدنوپاتی گردنی و افزایش سدیمانتاسیون و ایجاد لکوپنی در خون محیطی تظاهر می کند. در این گزارش دو بیمار زن معرفی می گردند. بیمار اول خانمی 31 ساله با علائم بالینی تب، بزرگی یک طرفه گره های لنفاوی گردن و کاهش وزن از 20 روز قبل بوده است. از نظر پاراکلینیک mm/hr 50=ESR، gr/dr 10=Hb و شمارش گویچه های سفید برابر /m l 5300 بود. برای بیمار آسپیراسیون، بیوپسی مغز استخوان و بیوپسی گره لنفی انجام که تشخیص هیستوپاتولوژی لنف آدنیت نکروزانت (kikuchi) گزارش شد. بیمار دوم خانمی 35 ساله با توده دردناک گردن (پشت عضله استرنوکلوئید ماستوئید) از 1.5 ماه قبل همراه با تب و لرز بود. از نظر پاراکلینیکmm/hr 52=ESR،ml /5500=WBC و CRP++ بود. نتیجه بیوپسی از توده گردنی ساختمان عقده لنفی با تشخیص هیستوپاتولوژی لنف آدنیت نکروزانت )بیماری(kikuchi بود. بنابراین بیماری kikuchi را باید به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی مهم در بیماران جوان به خصوص خانم ها که با لنف آدنوپاتی گردن و تب (F.u.o) مراجعه می نمایند، در نظر داشت.
واژه‌های کلیدی: kikuchi، Fujimoto، لنف آدنیت نکروزانت، لنف آدنو پاتی
متن کامل [PDF 229 kb]   (29976 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى
* نشانی نویسنده مسئول: بابل ، بیمارستان شهید یحیی‎نژاد ، بخش آسیب‎شناسی ، تلفن : 6-2223594-0111 ، sharbatdaran@yahoo.com