اثر عصارههای آبی و الکلی ریشه باریجه بر سودوموناس آئروژینوزا
|
محمد صالحی*1 ، سیدمسعود هاشمی کروئی2 ، آیت الله نصرالهی عمران2 ، مسعود مبینی3 ، مریم اصغرحیدری3  |
1- کارشناس ارشد زیستشناسی گرایش میکروبشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ، mohammadsalehi73@gmail.com 2- استادیار گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن 3- کارشناس ارشد زیستشناسی گرایش میکروبشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن |
|
چکیده: (19185 مشاهده) |
زمینه و هدف : گیاه باریجه دارای خواص دارویی و ضدمیکروبی است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصارههای آبی و الکی ریشه گیاه باریجه بر سودوموناس آئروژینوزا انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه آزمایشگاهی گیاه باریجه در سایه خشک و عصارههای آبی و الکلی پودر ریشه باریجه به روش سوکسله تهیه شد. سپس اثر آن در رقت 0.1 با مقادیر مختلف روی سویه سودوموناس آئروژینوزا به روشهای دیسکگذاری، چاهک و تعیین MIC و MBC بررسی گردید. یافتهها : سودوموناس آئروژینوزا به عصارههای آبی کاملاً مقاوم بودند و MIC عصاره متانولی گیاه باریجه 1.25X104 µg/ml و عصاره اتانولی گیاه 6.25X103 µg/ml تعیین شد. نتیجهگیری : عصاره متانولی و اتانولی ریشه باریجه دارای فعالیت ضدمیکروبی بیشتری علیه سودوموناس آئروژینوزا در محیط آزمایشگاه است. |
|
واژههای کلیدی: عصاره باریجه، سودوموناس آئروژینوزا، MIC، MBC |
|
متن کامل [PDF 259 kb]
[English Abstract]
(22105 دریافت)
|
نوع مطالعه: تحقيقي |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی
|
* نشانی نویسنده مسئول: نشانی : تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ، تلفن 9-4271105 - 0192422 ، 4270515 |
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|