i10-index20774
:: دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
اثر حمایتی تمرین هوازی بر استرس اکسیداتیو ناشی از سرب در مخچه موش صحرایی
معصومه حبیبیان 1، ولی اله دبیدی روشن2 ، سید جعفر موسوی3 ، سید علی اکبر محمودی4
1- استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر ، habibian_m@yahoo.com
2- دانشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران
3- استادیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
4- دانشجوی دکتری تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت مدرس
زمینه و هدف : آسیب اکسیداتیو ناشی از وجود سرب در مغز، به عنوان یک مکانیسم مولکولی احتمالی در سمیت سرب در نظر گرفته می‌شود. تمرین هوازی با القای آبشاری از فرایندهای مولکولی و سلولی از مغز حمایت می‌کند. این مطالعه به منظور تعیین اثر 8 هفته تمرین هوازی بر عامل نروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و مالون دی آلدئید (MDA) بافت مخچه موش‌های صحرایی در معرض استات سرب انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به گروه‌های پایه، شم (30 میلی‌گرم/کیلوگرم، اتیل اولئات)، سرب و سرب + تمرین (20 میلی‌گرم/کیلوگرم، تزریق داخل صفاقی استات سرب) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل 8 هفته دویدن با سرعت 15 تا 22متربردقیقه، مدت 25 تا 64 دقیقه در روز و 5 جلسه در هفته بود. سطوح BDNF و MDA به ترتیب با روش ELISA و تیوباربیتوریک اسید سنجیده شد. یافته‌ها : تیمار مزمن با استات سرب سطوح MDA مخچه‌ای را در موش‌ها افزایش داد (P<0.001)؛ اما اثری بر سطوح BDNF نداشت. اثر متقابل تمرین هوازی و استات سرب سطوح MDA را کاهش داد (P<0.001) و منجر به افزایش غیرمعنی‌دار سطوح BDNF در مخچه گردید. نتیجه‌گیری : تمرین هوازی با شدت متوسط ممکن است نقش حمایت عصبی در مقابل آسیب ناشی از سرب بر مخچه از طریق تنظیم منفی استرس اکسیداتیو داشته باشد و سلامت مغز را با افزایش BDNF ارتقاء بخشد.
واژه‌های کلیدی: تمرین هوازی، سرب، استرس اکسیداتیو
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: علوم اعصاب

Habibian M, Dabidi Roshan V, Moosavi SJ, Mahmoody SA. Neuroprotective effect of aerobic training against Lead-induced oxidative stress in rat cerebellum. J Gorgan Univ Med Sci 2013; 15 (3) :39-45

حبیبیان معصومه، دبیدی روشن ولی اله، موسوی سید جعفر، محمودی سید علی اکبر. اثر حمایتی تمرین هوازی بر استرس اکسیداتیو ناشی از سرب در مخچه موش صحرایی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1392; 15 (3) :39-45