:: دوره 3، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1380 ) ::
رابطه عامل قومیت با تنوع شکل سر و صورت نوزادان دختر در شهرستان گرگان
محمد جعفر گلعلی پور* 1، کامران حیدری ، مهرداد جهانشاهی ، محمد علی وکیلی ، علیرضا محرری
چکیده:   (19132 مشاهده)
ابعاد بدن نوزاد، پایه ای برای تمام تغییرات شاخص های انسان سنجی جسمانی (آنتروپومتریک) می باشد. با توجه به اهمیت شاخص های آنتروپومتریک سر و صورت در طب اطفال، علوم تشریح، پزشکی قانونی، جراحی پلاستیک، دندان پزشکی و ...، این مطالعه برای نوزادان زنده یک روزه دختر طراحی گردید. به این منظور، بررسی حاضر، به صورت توصیفی و به روش مقطعی، روی 423 نوزاد یک روزه دختر برای مقایسه دو گروه قومی فارس بومی و ترکمن که از نظر بالینی سالم بوده اند، به روش سفالومتری کلاسیک انجام شد. میانگین و انحراف معیار شاخص های سفالیک و پروسوپیک در گروه های قومی فارس بومی به ترتیب 4.7 ± 78.63 و 11.5± 74.3 و در گروه قومی ترکمن به ترتیب 8.7 ± 77.85 و 9.8 ± 81.6 تعیین گردید. تیپ های غالب و نادر سردر گروه قومی فارس بومی، به ترتیب مزوسفال (42 درصد) و هیپربراکی سفال(9درصد) ودر گروه قومی ترکمن به ترتیب مزوسفال(39 درصد) و هیپربراکی سفال (8 درصد) بودند. همچنین تیپ غالب صورت در گروه قومی فارس بومی با 71.22 درصد هیپراوری پروسوپیک و در گروه قومی ترکمن با 39.01 درصد از نوع مزوپروسوپیک بود. تیپ نادر صورت نیز در هر دو گروه از نوع هیپرلپتوپروسوپیک و فراوانی آن به ترتیب 4.24 و 1.89 درصد تعیین گردید. این مطالعه علاوه بر مشخص کردن تیپ های سر و صورت نوزادان دختر در دو گروه قومی فارس بومی و ترکمن، نشان داد که عامل قومیت با تنوع شکل صورت و سر نوزادان می تواند رابطه داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: انسان سنجی جسمانی (آنتروپومتری)، سفالومتری، شاخص پروسوپیک، جنس، قومیت
متن کامل [PDF 930 kb]   (14703 دریافت)
* نشانی نویسنده مسئول: کیلومتر 2 جاده گرگان-ساری ،دانشکده پزشکی گرگان (بنیاد فلسفی) تلفاکس 2241656-0171 ، mjgolalipour@yahoo.com

M.J.Golalipour (Ph.D), K.Haidari (M.Sc), M.Jahanshahi (M.Sc), M.A.Vakili (M.Sc), A.R.Moharrery (M.Sc). The effects of racial factor on the head and face shapes of normal female newborns in north of Iran (Gorgan) . J Gorgan Univ Med Sci 2001; 3 (2) :47-52