:: دوره 3، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1380 ) ::
طراحی روش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم برای سنجش پادتن های ضد سیتوپلاسم نوتروفیل
محسن سعیدی* 1، حسن برادران ، محمدرضا هاتف
پادتن های ضد سیتوپلاسم نوتروفیل (ANCA) رده ای از پادتن ها یا خود پادتن(نو آنتی بادی) ها هستند که معمولا در شرایطی که تخریب نوتروفیل ها در بدن ایجاد می شود، به وجود آمده، منجر به آسیب عروقی می شوند و بروزشان در بعضی از بیماری های روماتیسمی مثل آرتریت روماتوئید (R.A)، لوپوس (SLE) و بیماری های وسکولیتی مثل گرانولوماتوزوگنر (W.G) شایع تر است. از آنجا که تست غربالی برای تعیین ANCA روش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم (IFA) می باشد و همچنین به علت حساسیت بالای روش ایمونوفلورسانس و سادگی و قیمت مناسبش نسبت به سایر تست های الیزا و رادیوایمنواسی (RIA)، تصمیم گرفتیم که روش IFA-ANCA را انتخاب کنیم. روش کار شامل جدا سازی نوتروفیل ها از خون اشخاص سالم، سپس تثبیت کردن با محلول اتانل 96 درصد، فرمالین 0.5 درصد، همراه با بهینه سازی کنترل کیفیت روش می باشد. به این منظور تعداد 44 نفر از بین مبتلایان به بیماری های روماتیسمی و وسکولیتی که تست ANCA در آنها مثبت بود، به روش نمونه گیری غیر احتمالی و آسان، انتخاب شدند. بر این اساس با استفاده از روش IFA، دو الگوی رنگ پذیری به نام های فرم C-ANCA یا نوع سیتوپلاسمی و فرم P-ANCA یا حاشیه هسته ای مشاهده گردید. ضمنا این روش، نسبت به روش Lnter assay از تکرار پذیری 95 درصد و دقت 91 درصد برخوردار بوده است.
واژه‌های کلیدی: پادتن های ضد سیتوپلاسم نوتروفیل، ایمونوفلورسانس غیر مستقیم
متن کامل [PDF 1112 kb]   (15886 دریافت)
* نشانی نویسنده مسئول: گرگان ، دانشکده علوم پزشکی علوم پزشکی گرگان ، تلفن :6-2241655-0171

M.Saeedi (M.Sc), H . Baradaran (Ph .D), M.A Hatef (M.D). Establishment of IFA technique for detecting ANCA . J Gorgan Univ Med Sci 2001; 3 (2) :12-18