i10-index20673

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 5، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1382 ) ::
عدم تطابق وزن دوقلوها و خطر زایمان زودرس
الهام مبشری 1، محمدجعفر گلعلی‎پور ، محمدعلی وکیلی
چکیده:   (19082 مشاهده)
زمینه و هدف: ارتباط بین عدم تطابق رشد وزنی و عوارض حاملگیهای دوقلویی از 30 سال قبل شناخته شده است. مطالعات جدید طیف عدم تطابق رشد برای ایجاد عوارض را بین 40-30 درصد می دانند. هدف از انجام این مطالعه تعیین درصد اختلاف وزن براساس عواقب و نتایج پری ناتال و برخی عوامل همراهی از قبیل سن، تعداد زایمان و بیماری سیستمیک مادر بوده است.مواد و روشها: مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی در فاصله زمانی سالهای 80-1377 روی 435 زوج دوقلوی متولد شده زنده در سن حاملگی 32 هفته و بالاتر در بیمارستان دزیانی گرگان انجام شده است. وزن زمان تولد، زایمان زودرس، سن مادر، تعداد زایمان، روش زایمان، بیماری مادر و جنسیت نوزادان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. عدم تطابق وزن با استفاده از فرمول: 100× (وزن قل بزرگتر / وزن قل کوچکتر - وزن قل بزرگتر) محاسبه شده است.یافته ها: میانگین و انحراف معیار عدم تطابق وزن برای دو قلوهای مورد مطالعه 6.79± 8.18 بوده است. در حالی که 96.4 درصد زایمان های پره ترم در موارد عدم تطابق 20درصد و بالاتر وجود داشته است. 10.6 درصد مادران مبتلا به بیماری سیستمیک (فشار خون حاملکی و دیابت) بوده اند. میانگین اختلاف وزن دوقل در مادران سالم ترم و پره ترم به ترتیب 6.3 ± 7.9 و 4.5± 5.8 و در مادران بیمار به ترتیب 8.8 ± 11.1 و 9.2 ± 9 با اختلاف معنی دار (P<0.05) بوده است. نحوه زایمان، تعداد زایمان، سن مادر جنسیت نوزادان در دو گروه ترم و پره ترم اختلاف واضح نداشته است.نتیجه گیری: عدم تطابق وزن دوقلویی به وضوح می تواند عامل خطری برای پیدایش زایمان زودرس باشد. این اثر بخصوص در عدم تطابق وزنی بیش از 20 درصد در حاملگی های بالای 32 هفته دیده می شود.
واژه‌های کلیدی: دوقلویی، عدم تطابق تولد، زایمان زودرس
متن کامل [PDF 147 kb]   (24108 دریافت)

E.Mobashery (M.D), MJ.Golalipour (Ph.D), MA.Vakili (M.Sc). Twin birth weight discordance and risk of pre-term birth . J Gorgan Univ Med Sci 2003; 5 (1) :42-46

مبشری الهام، گلعلی‎پور محمدجعفر، وکیلی محمدعلی. عدم تطابق وزن دوقلوها و خطر زایمان زودرس. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1382; 5 (1) :42-46