تغییرات مرفولوژیک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بعد از مجاورت با عصاره کلروفرمی سیر
|
عباسعلی ایمانی فولادی*1 ، مرتضی ستاری ، کیومرث قاضی سعیدی  |
|
|
چکیده: (25166 مشاهده) |
زمینه و هدف : بیماری سل یکی از مشکلات بهداشتی جهان است. مقاومت دارویی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس نیاز دستیابی به داروهای جدید را به طور جدی مطرح ساخته است. سیر به عنوان یکی از گیاهان دارویی سرشار از موادی است که میتواند در درمان عفونتهای میکروبی کاربرد داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تغییرات مرفولوژیک مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بعد از مجاورت با عصاره کلروفرمی سیر بود. روش بررسی: در این مطالعه in vitro مایکوباکتریوم توبرکلوزیس سویه استاندارد H37RV و سویههای جدا شده از بیماران با غلظتهای مختلف عصاره کلروفرمی سیر در زمانهای 12و24و48 و 72 ساعت در محیط آبگوشتی میدل بروک 7H9 Broth و محیط لون استاین جانسون کشت داده شد. تغییرات شکلی باکتری در مطالعه میکروسکوپی بر روی مرفولوژی باکتری و در مطالعه ماکروسکوپی شکل ظاهری، قوام و سطح کلنی ایجاد شده در محیط لون استاین جانسون بررسی شد. یافتهها : مجاورت عصاره کلروفرمی سیر با باکتری موجب تبدیل کلنی باکتری از شکل خشن با سطح گل کلمی به حالت صاف و موکوئیدی شد. در مطالعه میکروسکوپی در زمانهای مختلف تغییرات شکلی باکتری از باسیل به کوکسی به خوبی مشهود بود. همچنین مشخص شد که در زمانهای 48و72 ساعت مجاورت غلظت mg/ml67/0 از عصاره سیر با سویه حساس استانداردH37RV و سویههای کلینیکی مقاوم به دارو جدا شده از بیماران اثر مهاری دارد. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که از نظر تغییرات مرفولوژی، باسیل سل در مقایسه با آنتیبیوتیکهای رایج و کنترل منفی باعث تبدیل باکتری از حالت باسیلی به کوکوباسیل و تغییر کلنی از ظاهری خشن به صاف شده و میزان رشد را کاهش میدهد. |
|
واژههای کلیدی: مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، عصاره سیر، مقاومت دارویی، تغییرات مرفولوژی |
|
متن کامل [PDF 273 kb]
[English Abstract]
(25274 دریافت)
|
نوع مطالعه: تحقيقي |
موضوع مقاله:
عمومى
|
* نشانی نویسنده مسئول: نشانی : تهران ، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) ، مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی ، تلفن : 88039883 (021) ، نمابر : 88039883 ، imanifouladi.a@gmail.com |
|
|
|