[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations73783017
h-index3317
i10-index21867
:: دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 131-125 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره‌ متانولی دیواره بدن خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota روی ویروس HIV-1 در محیط آزمایشگاهی
سعید بحرودی1 ، محمدعلی نعمت الهی2 ، محمدرضا آقا صادقی*3 ، ملیکا ناظمی4 ، محبوبه بحرودی5 ، بهادر بهروز5
1- کارشناس ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه شیلات، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه هپاتیت و ایدز، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران ، mrasadeghi@pasteur.ac.ir
4- استادیار، پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس، بندرعباس، ایران
5- کارشناس ارشد میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (11451 مشاهده)
زمینه و هدف : خیار دریایی به‌عنوان یک ماده غذایی و یک داروی سنتی در جوامع شرق و جنوب شرق آسیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره‌ متانولی دیواره بدن خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota روی ویروس HIV-1 در محیط آزمایشگاهی انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی خیار‌های دریایی از عمق 10 الی 30 متری اطراف جزیره لارک جمع‌آوری شدند. برای استخراج عصاره‌ از حلال‌ متانول استفاده شد. عصاره حاصله پس از تغلیظ به‌وسیله دستگاه روتاری در دمای 40 تا 45 درجه سانتی‌گراد، به‌وسیله دستگاه وکیوم فریز درایر به‌صورت پودر خشک درآمد. یافته‌ها : غلظت‌های 1000 و 100 میکروگرم بر میلی‌لیتر از عصاره به ترتیب به میزان 94 درصد و 92.5% از تکثیر ویروس HIV-1 ممانعت به عمل‌آورد. همچنین این عصاره در غلظت 10 میکروگرم بر میلی‌لیتر اثر ضدویروسی خاصی از خود نشان نداد. غلظتی از عصاره که 50درصد سمیت بر روی سلول‌های میزبان داشت؛ تقریباً نصف غلظتی از عصاره (35.89 میکروگرم بر میلی لیتر) بود که باعث ممانعت از تکثیر 50درصد از ویروس‌های HIV-1 گردید (P<0.05). نتیجه‌گیری : عصاره متانولی خام استخراج‌شده از خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota اثر ضدویروسی خوبی بر ویروس HIV-1 از خود نشان نداد. این امر نشان‌دهنده اثر سیتوتوکسیکی بالای این عصاره بر روی سلول‌های میزبان بود.
واژه‌های کلیدی: خیار دریایی، ویروس HIV-1
متن کامل [PDF 282 kb] [English Abstract]   (23923 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: ویروس شناسی
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، خیابان پاستور، گروه هپاتیت و ایدز، انستیتو پاستور ایران، تلفن 66953311-021، نمابر 66465132
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahroudi S, Nematollahi MA, Aghasadeghi MR, Nazemi M, Bahroudi M, Behrouz B. Anti-viral effect of methanolic extract of Sea cucumber on HIV-1 virus. J Gorgan Univ Med Sci 2015; 17 (4) :125-131
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2586-fa.html

بحرودی سعید، نعمت الهی محمدعلی، آقا صادقی محمدرضا، ناظمی ملیکا، بحرودی محبوبه، بهروز بهادر. اثر عصاره‌ متانولی دیواره بدن خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota روی ویروس HIV-1 در محیط آزمایشگاهی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1394; 17 (4) :125-131

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2586-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4710
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)