اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگیهای ماکروسکوپی کولون
|
شبنم موثقی1 ، سیمین محکیزاده2 ، سیدمحمد حسین نوری موگهی*3  |
1- استادیار، گروه علوم تشریح، واحد پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران 2- دانشجوی دکتری علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، تهران، ایران 3- استاد، گروه بافت شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، تهران، ایران ، noorimoo@gmail.com |
|
چکیده: (13075 مشاهده) |
زمینه و هدف : افزایش مشکل چاقی و اضافه وزن در سه دهه اخیر بیانگر اثرگذاری شدید عوامل محیطی بوده و چربیها از مهمترین منابع غذایی انسان به شمار میروند که دریافت بیش از حد آنها از جمله ابتداییترین دلایل چاقی است. از بین اجزای رژیم غذایی، اسیدهای چرب غیراشباع بیشترین رابطه را با چاقی دارا هستند. این مطالعه به منظور تعیین اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع (PUFA) بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگیهای ماکروسکوپی کولون انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی 24 سر خرگوش ماده نژاد آلبینو به دو گروه تجربی (سه زیر گروه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت) و کنترل (سه زیر گروه) تقسیم شدند. گروههای تجربی تحت رژیم غذایی حاوی روغن ذرت قرار گرفتند. تمامی حیوانات در انتهای ماههای اول، دوم و سوم توزین و پس از بیهوشی تشریح و از کولون آنها نمونهبرداری شد. هر نمونه از لحاظ خصوصیات ماکروسکوپیک (شکل و نظم هاستروسیونهای موجود در بین تنیاکولیها) مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها : افزایش وزن حیوانات گروههای مختلف تجربی در مقایسه با گروههای شاهد در اثر مصرف طولانیمدت روغن ذرت بهصورت طبیعی بود؛ اما نظم هاستروسیونهای موجود در بخشهای مختلف کولون از بین رفته بود. نتیجهگیری : رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع اثری بر تغییرات وزن حیوانات نداشت و فقط باعث هاستروسیونهای نامنظم با جدار نازک در لایه عضلانی کولون گردید. |
|
واژههای کلیدی: اسیدچرب پلی غیراشباع، کولون، هاستروسیون، رژیم غذایی، وزن، خرگوش |
|
متن کامل [PDF 180 kb]
[English Abstract]
(18321 دریافت)
|
نوع مطالعه: تحقيقي |
موضوع مقاله:
آسيبشناسي
|
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی، گروه بافت شناسی، تلفن 88953008-021 |
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|