i10-index20774
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1383 ) ::
حسن ‎مفیدپور 1، رستم‎ قربانی ، مختار جعفرپور ، علی‎رضا‎ فاضل
مقدمه و هدف: زنجیره های کربوهیدراتی متصل به گلیکوپروتئین ها و گلیکولیپیدهای سطح سلولی، به ویژه قندهای انتهایی آنها در فعالیت های سلولی و تقریباً در تمام سیستم های بیولوژیک نقش کلیدی دارند. توزیع گلیکوکانجوگیت های کلیه بالغ تا به حال مورد توجه زیادی قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه تعیین محل ملکول های گالاکتوز- ان- استیل گالاکتوز آمین در سطح سلول های کلیه موش بالغ می باشد. مواد و روش ها: در این پژوهش پس از خارج کردن کلیه های موش نژاد Balb/C و پاساژ بافتی به روش معمول نمونه های تهیه شده با استفاده از تکنیک لکتین هیستوشیمیایی و لکتین های MPA و PNA متصل به HRP که لکتین های اختصاصی برای تعیین قندهای انتهایی هستند، استفاده گردید. یافته ها: لوله های جمع کننده ادراری واکنش شدید به PNA نشان دادند و واکنش با شدت کمتر و یکنواخت با سطح لومینال لوله های پروکسیمال داشتند. لکتین MPA سلول های ویژه ای را در میان لوله های پیچدار دیستال و گلومرول مشخص نمود. نتیجه گیری: به نظر می رسد که قندهای انتهایی ویژه مذکور، مربوط به فونکسیون سلول ها در این نواحی کلیه می باشند و احتمال دارد تنظیم ژنتیکی آنها را در دوران تکاملی جنینی بر عهده داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: لکتین، هیستوشیمی، کلیه، سلول های اینترکالیتد، گلیکوکانجوگیت
متن کامل [PDF 340 kb]   (12879 دریافت)

H.Mofidpour (Ph.D), R.Ghorbanei (Ph.D), M.Jafarpour (Ph.D), AR.Fazel (Ph.D). Distribution of Galactose-N Acetyl Galactoseamine on the surface of adult mice kidney cells . J Gorgan Univ Med Sci 2004; 6 (1) :1-7

‎مفیدپور حسن، قربانی رستم‎، جعفرپور مختار، فاضل علی‎رضا‎. توزیع قند انتهایی گالاکتوز - ان استیل گالاکتوز آمین در زنجیره های قندی سطح سلول ها در کلیه موش بالغ. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1383; 6 (1) :1-7