i10-index20773
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1383 ) ::
مقایسه شاخص های رشدی نوزادان در حاملگی های ناخواسته با حاملگی های خواسته
محمد افشار 1، نسرین دلاور دوین ، صدیقه کیانفر
چکیده:   (19339 مشاهده)
مقدمه و هدف: شاخص های رشدی نوزاد ممکن است تحت تاثیر نوع حاملگی قرار گیرد. هدف از این تحقیق مقایسه بین شاخص های رشدی نوزادان (قد، وزن و دور سر) حاصل از حاملگی های ناخواسته با خواسته بود. مواد و روش ها: مطالعه از نوع موردی- شاهدی، روی 400 زن باردار و نوزادان آنها در زایشگاه های امام رضا(ع) و مهرشهر بیرجند در سال های 79 تا 81 صورت گرفت. تعداد موردها (مادران با حاملگی ناخواسته) 150 نفر و شاهدها (مادران با حاملگی خواسته) 250 نفر بود. اطلاعات توسط پرسشنامه معتبر و روا بعد از مصاحبه حضوری با مادران و اندازه گیری شاخص های رشدی نوزادان آنها تکمیل گردید. یافته ها به وسیله آزمون های آماری کای اسکوئر و تی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS آنالیز شد. یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین وزنی نوزادان گروه مورد (410.4± 3151 گرم) به طور معنی داری از میانگین وزنی نوزادان گروه شاهد (484.8±3243 گرم) کمتر می باشد (p<0.05) به علاوه میانگین وزن گیری مادران گروه مورد (3.2±9 کیلوگرم) نیز از میانگین وزن گیری مادران گروه شاهد (3.4±9.7 کیلو گرم) به طور معنی داری کمتر بود (p<0.05) نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه اهمیت حاملگی برنامه ریزی شده را در افزایش وزن و ارتقاء سلامت مادر و نوزادش را نشان می دهد. لذا آموزش دقیق و مداوم شیوه های مطمئن جلوگیری از بارداری به زنانی که در سنین باروری (45-15) سال) قرار دارند، بایستی به طور جدی تری از طریق صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: حاملگی ناخواسته، حاملگی خواسته، شاخص های رشد، وزن نوزادان
متن کامل [PDF 182 kb]   (13253 دریافت)

M.Afshar (M.D), N.Delavar.Davin (M.D), S.Kianfar (M.Sc). The comparison of neonatal growth indices in unwanted and wanted pregnancies . J Gorgan Univ Med Sci 2004; 6 (1) :40-45

افشار محمد، دلاور دوین نسرین، کیانفر صدیقه. مقایسه شاخص های رشدی نوزادان در حاملگی های ناخواسته با حاملگی های خواسته. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1383; 6 (1) :40-45