جشنواره غذای سالم به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت به همت مرکز بهداشت شهرستان بندرگز و با همکاری سازمان گردشگری و صنایع دستی بندرگز با حضور فرماندار شهرستان بندرگز ، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ، مدیر گروه واحد آموزش و ارتقاء سلامت، بخشداران ، شهرداران ، و دیگر مسئولین ادارات و شرکت کم نظیر شهروندان همراه با مسابقه سرآشپزان مراکز طبخ غذا در شهرستان بندرگز به صورت زنده در محل صنایع دستی و گردشگری شهرستان بندرگز برگزار گردید.
شهروندان بندرگزی در این روز با طبخ غذاهای سالم با تکیه بر شعار سال روز جهانی بهداشت یعنی فشار خون ، هنر آشپزی خود را به نمایش گذاشتند.
دکتر صداقت معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در این مراسم با بیان آمار و ارقامی از مبتلایان به بیماری فشار خون بالا گفت : یک میلیارد نفر در دنیا به بیماری فشارخون بالا مبتلا بوده و با عوارض آن دست در گریبانند.
دکتر صداقت با اشاره به آیه شریفه (( بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید ))؛ بر داشتن برنامه غذایی مناسب و کنترل اشتهاء در هنگام تناول غذا تاکید کرد و آن را مایه سلامتی انسان دانست .
معاون بهداشتی دانشگاه از نمک به عنوان یکی از عوامل موثر در ایجاد فشارخون بالا یاد کرد و افزود : بدن انسان در طول شبانه روز فقط به 2گرم نمک نیازمند است اما ایرانیان 10 گرم نمک در طول روز مصرف می نمایند.
دکتر صداقت بی تحرکی ، مصرف غذاهای پرچرب ، استعمال دخانیات و استرس را از دیگر عوامل موثر در ایجاد فشارخون بالا دانست و بر اصلاح شیوه زندگی تاکید کرد.
دکتر محمد رضا زارع سرپرست شبکه و رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرگز نیز در این مراسم گفت : سلامتی تاجی است بر سر افراد سالم که فقط بیماران قادر به مشاهده آن هستند .
دکتر زارع با اشاره به تاریخچه هفته سلامت در ایران و جهان بر تقویت باورهای سلامتی مردم در این هفته و در تمام طول سال تاکید کرد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان یکی از فاکتورهای ایجاد سرطان را در انسان تغذیه ناصحیح و سرخ کردن بیش از حد مواد غذایی و استفاده از روغن های سرخ شده به دفعات در هنگام طبخ غذ دانست و افزود با طبخ غذاهای سالم نظیر غذاهای بخارپز ، آب پز ، کباب پز و بدون نمک در رژیم غذایی سلامتی را به خود و خانواده هایمان هدیه دهیم .
در پایان پس از قضاوت داوران درخصوص غذاهای طبخ شده و معرفی نفرات برتر به همه افراد شرکت کننده در جشنواره به رسم یادبود لوح تقدیری اهدا گردید.