پیام خود را بنویسید

بهبود تغذیه : .

 | تاریخ ارسال: 1390/3/25 | ارسال‌کننده: Admin | نویسنده: مهندس قربان محمد چوگان - مسئول واحد | 

  واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان بندرگز

  واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان بندرگز از تاریخ 1/6/85 با حضور یک نفر کارشناس تغذیه و رژیم های غذایی به طور رسمی شروع به فعالیت نموده است.

  معرفی برنامه های واحد بهبود تغذیه جامعه:

  الف) برنامه های بهبود رشد و تغذیه کودکان

  1- ارتقائ آگاهی پرسنل درمورد رشد و تغذیه کودکان

  2- اجرای طرح حمایتی مشارکتی بهبود وضع تغذیه کودکان با همکاری کمیته امداد شهرستان

  3- اجرای طرح یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با همکاری اداره بهزیستی شهرستان

  4- اجرای طرح آشپزخانه آموزشی به مادران دارای کودک زیر یکسال در مورد تغذیه تکمیلی کودکان

  ب) برنامه ها ی یپیشگیری و کنترل کمبود ریز مغذیها

  1- پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید :

  - برگزاری کمیته I.D.D

  - پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان

  - سنجش کیفی ید نمک های مصرفی اماکن عمومی و مراکز عرضه مواد غذایی با کیت ید سنجی

  - اجرای بسیج های آموزش همگانی در زمینه مصرف نمکهای ید دار

  - بررسی پوشش مصرف نمک های ید دارخانوارهای روستایی به صورت خوشه ای به تفکیک مراکز بهداشتی درمانی وخانه های بهداشت توسط بهورزان

  - فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم با تاکید بر مصرف نمکهای تصفیه شده ید دار

  2- پیشگیری و کنترل کمخونی فقر آهن

  - اجرای طرح آموزش تغذیه و آهن یاری در مدارس دخترانه مقطع راهنمایی و دبیرستان به میزان 100%

  - اجرای طرح آهن یاری جهت زنان باردار، شیرده

  -اجرای طرح آهن یاری جهت کودکان زیر دو سال

  - آموزش تغذیه به گروههای هدف با هدف پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن

  - ترویج مردم به استفاده از نانهای غنی شده با آهن

  3- پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A و D

  - مکمل یاری کودکان و زنان باردار

  - آموزش تغذیه گروههای مختلف

 

 

  4- پیشگیری و کنترل کمبود روی

  - آموزش تغذیه

  - مکمل یاری زنان باردار و شیر ده با مولتی ویتامین مینرال

  - تهیه وتکثیر و توزیع پمفلت در خصوص روی

   

  ج) برنامه های ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه

  1- اصلاح الگوی مصرف روغن

  2- ترویج مصرف میوه و سبزی

  3- ترویج مصرف شیر و فراورده های آن

  4- آموزش الگوی صحیح مصرف مواد غذایی

  5- ترویج مصرف آبزیان

  6- اصلاح عادات غذایی نامناسب مانند کاهش مصرف نوشابه های گازدار، تنقلات غذایی کم ارزش و معرفی جایگزینهای مناسب

  7-طرح موضوع ومشکلات تغذیه ای در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان جهت هماهنگی ،برنامه ریزی وحمایت مسئولین شهرستان در حل مشکلات تغذیه

  د- برنامه پایش و ارزشیابی فرایندهای تغذیه

  1- پایش عملکرد سطوح پائین

  2- اجرای طرحهای پژوهشی

 

 

  

  معرفی برنامه های برون بخشی واحد بهبود تغذیه جامعه

  1- معرفی طرح حمایتی - مشارکتی کاهش سوء تغذیه کودکان زیر 6 سال:

 

 

  در این طرح کودکان زیر 6سال که به دلیل فقر اقتصادی دچار سوء تغذیه و اختلال رشد هستند توسط پرسنل بهداشتی شناسایی و به کمیته امداد امام (ره) معرفی میگردند. پس از تایید کمیته امداد خانوارهای شناسایی شده از نظر فقر اقتصادی، ضمن ارائه آموزشهای لازم در خصوص تغذیه به خانوار ها، مشمول دریافت سبد غذایی که ترکیب آن بوسیله کارشناسان تغذیه تعیین می شود قرار میگیرند.از سالجاری 1389 خانوارها به جای دریافت مستقیم سبد کارت بانکی گرفته و از فروشگاههای معرفی شده مواد غذایی از پیش تعیین شده را دریافت می کنند.

  در شروع طرح سرانه هر کودک ماهانه 100000 ریال در ماه بود . ودر حال حاضر این سرانه به 200000 ریال درماه افزایش پیدا کرده است.

 

  2- معرفی طرح توزیع غذای گرم روزانه در روستا مهد ها:

  طبق بند "و" ماده 95 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و بند "ط" و "ک" و "ه" قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و در راستای بهبود وضع تغذیه در مناطق محروم طرح توزیع غذای گرم روزانه در روستا مهد ها با هدف بهبود وضع تغذیه کودکان 6-3 ساله خانواده های نیازمند در مناطق محروم روستایی و حاشیه شهرها از طریق آموزش و ارائه یک وعده غذای گرم در روستا مهدها از سال 86 شروع گردید.این طرح در کلیه روستا مهدها اجرا می گردید. در این طرح کودکان روستا مهد روزانه یک وعده غذای گرم که در محل روستا مهد و با رعایت ضوابط بهداشتی تعیین شده طبخ میگردد، دریافت میکنند. برنامه غذایی توسط کارشناسان تغذیه تعیین میگردد.

 

  3- معرفی طرح آهن یاری و آموزش تغذیه در دبیرستانها و مدارس راهنمایی دخترانه:

  این طرح با هدف ارتقاء سطح سلامت دختران دانش آموز وپیشگیری از بروز آنمی فقر آهن ازطریق آموزش تغذیه و توزیع قرص آهن ابتدا بصورت پایلو ت و محدود در سال 83 در مناطقی از شهرستان گرگان در استان گلستان شروع و سپس در کل شهرستان گرگان گسترش پیدا کرد. با عنایت به پژوهشهای به عمل آمده در خصوص موثر بودن این طرح و همچنین شیوع بالای کم خونی فقر آهن خصوصا در زنان استان گلستان از سال 85 به بعد این طرح گسترش پیدا کرد. در حال حاضر کلیه مدارس راهنمایی و دبیرستانهای دخترانه شهرستان بندرگز تحت پوشش این طرح هستند. در این طرح که بصورت مشترک با آموزش و پرورش اجرا میگردد به مدت 16 هفته علاوه بر ارائه آموزشهای لازم در زمینه تغذیه و کمخونی فقر آهن هفته ای یک عدد قرص آهن بین دانش آموزان توزیع میشود. این طرح زمینه را برای پرورش مادرانی سالم و آگاه به مسائل تغذیه ای در آینده را فراهم میکند.

  4- معرفی طرح ترویج کشت سبزیجات

  علاوه بر آموزشهای لازم درخصوص ایجاد فرهنگ مصرف سبزی و میوه ، به منظور ترویج کشت سبزی در منازل طرح ترویج کشت سبزی با همکاری جهاد کشاورزی اجرا میگردد . در این طرح کارشناسان سیستم بهداشت با همکاری کارشناسان واحد ترویج جهاد کشاورزی ضمن شناسایی مناطق مناسب اموزشهای لازم در خصوص خواص و ضرورت مصرف گروه غذایی سبزیجات و نحوه کاشت ، داشت و برداشت سبزیجات را به مردم و خانوارهای علاقه مند ارائه می نمایند. ضمن اینکه باغچه های نمایشی نیز جهت ترغیب مردم در خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی و همچنین مدارس ایجاد می نمایند. در حال حاضر کلیه مراکز بهداشتی درمانی شهرستان در این خصوص فعال می باشند.

 


دفعات مشاهده: 1183 بار   |   دفعات چاپ: 569 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 69 بار   |   0 نظر

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شبکه بهداشت و درمان بندرگز می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb