|
|
|
![::](./templates/tmpl_green/images/cnt_bar_icon_rtl.gif) |
جستجو در مقالات منتشر شده |
![::](./templates/tmpl_green/images/cnt_bar_arrow_rtl.gif) |
|
3 نتیجه برای زنان یائسه
دکتر زهرا ذنوبی، دکتر مریم السادات موسوی، دوره 2، شماره 2 - ( 7-1379 )
چکیده
با توجه به اهمیت یائسگی و اثرات آن بر زندگی زن یائسه و نیز فواید درمان جایگزینی هورمونی در این دوران، بر آن شدیم که به بررسی یکی از اثرات درمان استروژنی یعنی مشکلات و اختلالات خواب در زنان یائسه بپردازیم. به این منظور 60 زن یائسه وارد یک مطالعه سه ماهه آینده نگر، دو سرکور و مورد - شاهدی شدند. افراد فوق پس از اخذ سابقه و معاینه فیزیکی کامل و آزمایش های لازم و کنار گذاشتن کلیه عوامل مداخله گر، انتخاب شدند. این افراد در دو گروه 30 نفری قرار گرفتند. گروه مورد با قرص استروژن کونژوگ و با دُز 0.625mg در روز، به مدت سه ماه و گروه شاهد با قرص پلاسبو یک عدد در روز به مدت سه ماه تحت درمان قرار گرفتند. هر دو گروه پس از سه ماه مجدداً بررسی شدند. قبل و پس از درمان، پرسشنامه هایی حاوی 7 سئوال مطرح و پر شدند. نتایج نشان داد درمان با استروژن در گروه آزمایشی به طور معنی دار، موجب تسهیل در خواب رفتن شده، دفعات از خواب پریدن را کاهش می دهد، به خواب رفتن را تسهیل می نماید، خستگی صبحگاهی و خواب آلودگی در طی روز را نیز کاهش می دهد (P<0.05). در مطالعه ما رابطه ای بین وزن، سن، طول مدت یائسگی با اختلالات خواب بدست نیامد. بر اساس این مطالعه نتیجه می گیریم که درمان جایگزین استروژن به وضوح مشکلات خواب را در زنان یائسه کاهش می دهد و این خود تائیدی بر فواید HRT می باشد.
صدیقه مقسمی، دکتر سعیده ضیائی، زینب حیدری، دوره 11، شماره 4 - ( 10-1388 )
چکیده
زمینه و هدف : عملکرد جنسی یکی از جنبههای مهم کیفیت زندگی است که بر سلامت جسمی ، روانی و ذهنی افراد تاثیرگذار است. این مطالعه به منظور تعیین اثر تیبولون بر عملکرد جنسی زنان یائسه سالم انجام شد. روش بررسی : در این کارآزمایی بالینی 96 زن یائسه سالم 60-45 ساله مراجعه کننده به مراکز درمانی منتخب که کنترااندیکاسیون قطعی هورمون درمانی نداشتند؛ طی دی ماه 1385 تا فروردین ماه 1387 وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه درمان با تیبولون (52نفر) و پلاسبو (44 نفر) تقسیم شدند. گروه تیبولون روزانه 5/2 میلیگرم تیبولون + کلسیم ـ د (500میلیگرم + 200 واحد) و گروه پلاسبو منحصراً کلسیم ـ د (500میلیگرم + 200 واحد روزانه) دریافت کردند. بیماران به مدت شش ماه پیگیری شدند. عملکرد جنسی با استفاده از ایندکس بررسی عملکرد جنسی زنان (FSFI) ارزیابی و به منظور تعیین سطح هورمونها نمونه خون در شروع و پایان درمان گرفته شد. در پایان درمان عوارض جانبی و رضایت از مصرف تعیین و دادهها بااستفاده از نرمافزار آماری SPSS-15 و آزمونهای آماری تی، کای اسکوئر و منویتنی تجزیه و تحلیل شد. یافتهها : 41 زن در گروه تیبولون و 40 زن در گروه پلاسبو مطالعه را به پایان رساندند. تیبولون در مقایسه با شروع درمان و پلاسبو باعث بهبود معنیدار همه جنبههای عملکرد جنسی شد. در گروه تیبولون سطح سرمی هورمون تستوسترون ، ایندکسهای تستوسترون و استرادیول آزاد افزایش و سطح سرمی پروتئین انتقالدهنده هورمونهای جنسی (SHBG) 57درصد کاهش یافت (P<0.05). تیبولون با برخی عوارض جانبی مانند سردرد ، افزایش وزن ، خونریزی و لکهبینی همراه بود. نتیجهگیری : این مطالعه نشان داد که تیبولون با ایجاد تغییرات مطلوب در سطح هورمونهای جنسی و SHBG حیطههای عملکرد جنسی زنان یائسه را به طور معنیداری بهبود میبخشد.
زینب فیروزه، دکتر ناهید بیژه، دکتر احمد ابراهیمی عطری، سعید رمضانی، دوره 13، شماره 2 - ( 4-1390 )
چکیده
زمینه و هدف : لیپوپروتئینa یکی از عوامل خطرزای جدید قلبی - عروقی است که بالارفتن غلظت آن باعث افزایش بیماریهای قلبی - عروقی میشود. به دلیل اهمیت فعالیت بدنی درپیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی، این مطالعه به منظور تعیین اثر هشت هفته پیادهروی بر غلظت لیپوپروتئینa سرم زنان یائسه غیرورزشکار انجام شد.
روش بررسی : در این مطالعه نیمهتجربی ٢٢زن یائسه با دامنه سنی 55-47 سال که فاقد بیماری خاص بودند؛ توسط فراخوان در شهرستان بجنورد طی تابستان 1388 انتخاب شدند. زنان به صورت تصادفی به گروههای تجربی (١٢ نفر) و کنترل (١٠ نفر) تقسیم شدند. ابتدا اندازهگیری ابعاد بدنی و آنتروپومتریکی شامل قد، وزن، شاخص توده بدنی، درصدچربی بدن و نسبت دورکمر به دورباسن انجام شد. سپس نمونهخون ناشتا از ورید قدامی بازوی افراد گرفته شد. افراد گروه تجربی در برنامه پیادهروی هشت هفتهای (با شدت ٦٠درصد ضربان قلب ذخیره، به مدت٣٠دقیقه در هفته اول و ٧٠درصد ضربان قلب ذخیره و زمان ٦٠دقیقه در هفته آخر) شرکت کردند. گروه کنترل در برنامه ورزشی شرکت نکردند. سپس مجدداً اندازهگیریهای آنتروپومتریکی و خونگیری انجام شد و میزان لیپوپروتئینa سرم اندازهگیری شد. برای مقایسه اطلاعات پیشآزمون و پسآزمون بین گروهها از آزمون t-student مستقل و آزمون یومنویتنی استفاده شد. از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط لیپوپروتئینa با اندازههای آنتروپومتریکی استفاده گردید.
یافتهها : میزان لیپوپروتئینa سرم قبل و بعد از تمرینات (پیشآزمون 4.1±12.5 و پسآزمون 3±10.5)، شاخص توده بدنی، نسبت دورکمر به دورباسن و درصدچربی در گروه تجربی کاهش معنیداری یافت (P<0.05)؛ اما این تغییرات در گروه کنترل معنیدار نبود. در بررسی رابطه بین عوامل در گروه تجربی بین لیپوپروتئینa با اندازههای آنتروپومتریکی نیز ارتباط آماری معنیداری یافت نشد.
نتیجهگیری : نتایج این تحقیق نشان داد که انجام هشت هفته برنامه پیادهروی سبب کاهش غلظت لیپوپروتئینa سرم، شاخص توده بدنی، درصد چربی بدن و نسبت دور کمر به دور باسن زنان یائسه شده است.
|
|
|
|
|
|