|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
2 نتیجه برای هوشیار
افشین هوشیار، نسرین فولادی، فیروز امانی، حسین علی محمدی اصل، فاطمه قربانی، دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1391 )
چکیده
زمینه و هدف : سندرم روده تحریکپذیر شایعترین اختلال گوارشی و بیشترین علت مراجعه بیماران به متخصصین گوارش است. این مطالعه به منظور تعیین شیوع سرولوژیک سلیاک در بیماران با علائم سندرم روده تحریکپذیر در اردبیل انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی روی 105 بیمار (47 مرد و 58 زن) مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر مراجعه کننده به درمانگاه گوارش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی اردبیل از مهرماه 1388 لغایت مهر ماه 1389 انجام شد. برای تشخیص بیماری از آزمون سرولوژی anti tTG IgA استفاده شد و در صورت مثبت شدن، آندوسکوپی و بیوپسی انجام شد. بیماران در سه گروه از سندرم روده تحریکپذیر با غلبه اسهال (نوع D)، با غلبه یبوست (نوع C) و مخلوط (نوع M) قرار گرفتند. بیماران در سه گروه از سندرم روده تحریکپذیر با غلبه اسهال (نوع D)، با غلبه یبوست (نوع C) و مخلوط (نوع M) قرار گرفتند. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS-16 و آزمونهای آماری Chi-Square ، t-test و Fisher’s exact test تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها : دامنه سنی بیماران دارای سندرم روده تحریکپذیر 16-63 سال با میانگین سنی 10.14±31.4 سال بود. بیماری سلیاک در 14بیمار (13.5%) تشخیص داده شد. دامنه سنی بیماران مبتلا به سلیاک 22-55 سال با میانگین سنی 9.47±34.93 سال بود. 85.7% از بیماران مبتلا به سلیاک مونث بودند (P<0.05). از 14بیمار گروه سلیاک 28.57% نسبت فامیلی داشتند و این میزان در مقایسه با گروه مبتلا به IBS (3.3%) از نظر آماری معنیدار بود (P<0.05). از بیماران مبتلا به سلیاک، 10 نفر به سندرم روده تحریکپذیر نوع D و 4نفر به نوع M مبتلا بودند. نتیجهگیری : با توجه به نتایج این مطالعه، شیوع سلیاک در مبتلایان به سندرم روده تحریکپذیر در اردبیل 13.5% برآورد شد که بالاتر از دیگر مطالعات انجام شده در سایر نقاط کشور است.
کاوه خزائیل، عباس صادقی، زهره قطب الدین، هوشیار یعقوبی، دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1401 )
چکیده
زمینه و هدف: هیپوکسی به عنوان یکی از رایجترین استرسهای بالینی در دوران بارداری اثرات مخربی بر تکامل جنین دارد. روغن ماهی با خاصیت آنتیاکسیدانی خود از اختلالات جنین در طول بارداری جلوگیری میکند. این مطالعه به منظور تعیین اثر روغن ماهی بر ناهنجاریهای مادرزادی ظاهری و ابعاد بدن جنین ناشی از هیپوکسی دوران بارداری در موش صحرایی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی 36 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار باردار به 6 گروه شش تایی کنترل، هیپوکسی، روغن ماهی 0.5 ml ، روغن ماهی 1 ml ، هیپوکسی+روغن ماهی 0.5 ml و هیپوکسی+روغن ماهی 1 ml تقسیم شدند. تجویز روغن ماهی به صورت خوراکی (گاواژ) و ایجاد مدل هیپوکسی بین روزهای 6 تا 15 بارداری به صورت قرار گرفتن روزانه به مدت 3 ساعت در معرض هوایی با شدت 10 درصد اکسیژن و 90 درصد نیتروژن انجام شد. در روز 20 بارداری برای نمونهگیری جنینها از رحم خارج شدند. ابتدا تعداد جنینهای حاصله از هر گروه شمارش شد. سپس از نظر ناهنجاریهای ظاهری، تعداد جنینهای زنده و جذب شده ارزیابی شدند. در نهایت طول و وزن جنینها اندازهگیری گردید.
یافتهها: میزان جنینهای دارای ناهنجاری ظاهری در گروههای هیپوکسی و کنترل به ترتیب 18.18% و 0% (P<0.05) و میزان جنینهای جذب شده در گروههای هیپوکسی و کنترل به ترتیب 27.27% و 1.92% بودند (P<0.05). همچنین میانگین وزن و طول جنینها در گروه هیپوکسی نسبت به گروه کنترل کاهش آماری معنیداری داشت (P<0.05). در حالی که میانگین وزن و طول جنینها در گروههای هیپوکسی دریافت کننده روغن ماهی افزایش آماری معنیداری نسبت به گروه هیپوکسی نشان دادند (P<0.05).
نتیجهگیری: هیپوکسی طی دوران بارداری در موشهای صحرایی سبب کاهش ابعاد جنین و افزایش ناهنجاریهای جنینی گردید. با این حال روغن ماهی توانست اثرات مضر ناشی از هپوکسی در دوران بارداری بر ناهنجاریهای مادرزادی ظاهری و ابعاد بدن جنین را کاهش دهد.
|
|
|
|
|
|