|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
2 نتیجه برای صادقی نژاد
جواد صادقی نژاد، فاطمه محمودی کردی، حسین لیمویی، سعدی رستمی، دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1394 )
چکیده
زمینه و هدف : اثر گیاه لیسیوم بارباروم (Lycium barbarum L.) در افزایش قدرت ایمنی گزارش شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی میوه گیاه لیسیوم روسنیکوم (Lycium ruthenicum L.) بر شاخصهای مورفومتریک و هیستوپاتولوژیک اندامهای لنفاوی موش سوری انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی 36 سر موش سوری از نژاد BALB/c به صورت تصادفی در شش گروه 6 تایی کنترل و تیمار قرار گرفتند. عصاره آبی میوه گیاه لیسیوم روسنیکوم در دوزهای 50، 100، 200، 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن طی 21 روز برای گروههای تیمار گاواژ گردید. گروه کنترل 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن سرم فیزیولوژی را به روش گاواژ دریافت نمودند. پس از مدت تیمار، افزایش نسبی وزن بدن، تغییرات مورفومتری، هیستومورفومتری و هیستوپاتولوژی تیموس، عقده لنفاوی و طحال بررسی شد. یافتهها : تجویز این عصاره در دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن اثری بر وزن موشها نداشت؛ اما در دوزهای بالاتر سبب کاهش وزن بدن گردید (P<0.05). ایندکس تیموس در دوز 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن نسبت به گروه کنترل کاهش آماری معنیداری داشت (P<0.05). نتایج هیستومورفومتریک تیموس نشان داد ضخامت بخش مرکزی در دوزهای پایین بهصورت معنیداری افزایش یافت (P<0.05)؛ اما در دوزهای بالاتر تفاوتی با گروه کنترل مشاهده نگردید. ضخامت کپسول در عقده لنفاوی و طحال در دوز800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن نسبت به گروه کنترل افزایش معنیداری نشان داد (P<0.05). با توجه به یافتههای هیستوپاتولوژیکی، دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره این گیاه بر اندامهای لنفاوی باعث تحریک و ارتشاح سلولهای ایمنی و افزایش خونسازی شد؛ اما در دوزهای 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن سبب فیبروز کپسول، دژنراسیون فولیکولها و آپوپتوز در سلولهای داربست سلولی و نیز آسیب در اندامهای لنفاوی این گروهها گردید. نتیجهگیری : دوزهای 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره آبی میوه گیاه لیسیوم روسنیکوم باعث تغییرات هیستوپاتولوژیک اندامهای لنفاوی موش آزمایشگاهی میگردد.
مسلم دهمرده، جواد صادقی نژاد، زهرا طوطیان، مژده صالح نیا، دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1399 )
چکیده
زمینه و هدف: اگزالی پلاتین درمان اصلی سرطانهای کولورکتال بوده و با مهار تکثیر و نسخه برداری DNA ،سبب آپوپتوز و نکروز در سلولهای سرطانی و رده سلولهای با تکثیر بالا میشود. این مطالعه به منظور تعیین اثر داروی شیمی درمانی اگزالی پلاتین بر پارامترهای اسپرم موالید 60 روزه در دوره پیرازایشی (قبل بارداری، بارداری و شیرواری) موشهای سوری انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی تعداد 32 سر موش بالغ ماده نژاد NMRI بهصورت تصادفی در 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. موشهای گروه کنترل 0.2ml نرمال سالین را بهصورت داخل صفاقی طی 21روز قبل بارداری، بارداری و شیرواری دریافت کردند. گروههای تجربی شامل گروههای قبل بارداری، بارداری و شیرواری داروی اگزالی پلاتین را به میزان 3 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 3 بار در هفته به صورت داخل صفاقی طی 21 روز بهترتیب قبل از جفتگیری، طی بارداری و بعد از زایمان دریافت کردند. در روز 60 بعد از تولد همه موالید در آزمایشگاه جنینشناسی آسان کشی شده و نمونههای اسپرم دریافت گردید. ارزیابی پارامترهای اسپرم شامل تعداد، تحرک، زنده مانی، بلوغ و کیفیت کروماتین انجام شد.
یافتهها: تعداد، تحرک و یکپارچگی DNA اسپرم در هر سه گروه تجربی، قبل بارداری، بارداری و شیرواری در مقایسه با گروه کنترل بهطور چشمگیری کاهش آماری معنیداری یافت (P<0.05). علاوه بر این، درصد اسپرمهای نابالغ و مرده در گروههای دریافت کننده اگزالی پلاتین بهطور معنیداری افزایش یافت (P<0.05).
نتیجهگیری: استفاده از داروی اگزالی پلاتین منجر به القای اثرات نامطلوب بر روی کیفیت اسپرم در دوره پیرازایشی میشود. بیشترین تاثیر این دارو در دوره شیرواری بود. همچنین با افزایش فاصله زمانی تجویز داروی اگزالی پلاتین در موشهای مادر تا بلوغ موالید نر، اثرات سوء ناشی از استفاده از این دارو بر کیفیت پارامترهای اسپرم کاهش مییابد.
|
|
|
|
|
|