|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای ساتلقی
دکتر حاجی محمد ساتلقی، دکتر یوریتا آهنگ، دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1386 )
چکیده
دررفتگی مادرزادی سررادیوس بدون وجود ناهنجاریهای دیگر، نادر بوده و به طور شایع، با بدشکلیهایی در اندامهای دیگر تظاهر مینماید. این ناهنجاری میتواند خود را به صورت یکطرفه یا دوطرفه نمایان سازد. معمولاً تشخیص دررفتگی مادرزادی سر رادیوس به دلیل تظاهرات دیررس آن، مشکل است. اهمیت تشخیص، در افتراق ناهنجاری مادرزادی از دررفتگی ناشی از تروما میباشد. مورد گزارش شده در مطالعه حاضر، کودکی 6 ساله با دررفتگی قدامی یکطرفه و بدون ناهنجاری همراه است.
دکتر حاجی محمد ساتلقی، دکتر سولماز جنتی عطائی، دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1391 )
چکیده
زمینه و هدف : آسیبهای استخوانی و مفصلی ناشی از ترومای عضلانی اسکلتی یک علت مهم ناتوانی جسمی به ویژه در میان جوانان است. این مطالعه به منظور تعیین علل آسیبهای استخوانی و مفصلی در مصدومین جوان ارجاع شده به مرکز آموزشی درمانی 5 آذر گرگان انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی مقطعی روی 600 مصدوم در محدوده سنی 40-17 سال با آسیبهای استخوانی و مفصلی پذیرش شده در مرکز آموزشی درمانی 5 آذر گرگان طی سال 1388 انجام شد. بیماران از نظر عوامل دموگرافیک، چگونگی ایجاد آسیب و یافتههای بالینی، توزیع آسیب در بدن و اقدامات درمانی بررسی شدند. نمونهگیری در یک ماه از هر فصل سال به صورت تصادفی انجام شد. جمعآوری اطلاعات از طریق مصاحبه و انجام معاینه فیزیکی صورت گرفت. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS-16 و آزمونهای کایاسکوئر و t تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها : میانگین سنی افراد 7+-25 سال بود. 83 درصد از آسیبها در مردان رخ داده بود. 37 درصد از حوادث بین ساعات 12تا 18 اتفاق افتاده بود. شایعترین علل آسیب به تصادفات (49.6%)، آسیبهای شغلی (15.3%) و سقوط از بلندی (10.3%) اختصاص داشت. گذرگاههای شهری (43.5%) و جادهها (17.1%) بیشترین مکانهای حادثه بودند. شایعترین آسیبها، شکستگیها (71.7%)، آسیب نسج نرم (48.3%) و دررفتگی (8.7%) بود. اندام فوقانی شایعترین عضو صدمه دیده و اندام تحتانی شایعترین عضو شکسته بود. نتیجهگیری : نتایج این مطالعه نشاندهنده آسیبپذیری بیشتر مردان جوان در اثر تصادفات و آسیبهای شغلی است.
سعید کوکلی، حاجی محمد ساتلقی، دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1392 )
چکیده
زمینه و هدف : درمان شکستگی اسکافوئید به خاطر شکل و موقعیت آناتومیک خاص، جریان خون و عملکرد آن بسیار مورد بحث است. در سالهای اخیر روشهای درمانی متعددی ابداع و بهکار گرفته شده که با نتایج متفاوتی همراه بوده است. این مطالعه به منظور تعیین نتایج کوتاه مدت درمان شکستگی اسکافوئید با رویکرد خلفی محدود انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی 14 بیمار مرد با شکستگی اسکافوئید در مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان تحت درمان جراحی به روش رویکرد خلفی محدود قرار گرفتند. بیماران به مدت 12 هفته پیگیری شدند و بروز عوارض عفونت، شکستن پیچ، برجستگی سر پیچ و تخریب مفصلی بیماران ارزیابی گردید. یافتهها : 64 درصد شکستگی اسکافوئید در قسمت کمر استخوان بود. شکستگیها با میانگین زمانی 10.5 هفته جوش خورده بود. 64درصد بیماران بعد از 12 هفته به سرکار برگشتند. در هیچ یک از بیماران عفونت، شکستن پیچ و تخریب مفصل دیده نشد. دو مورد دیر جوش خوردن (بیش از 12 هفته) مشاهده شد. در دو مورد برجستگی سرپیچ در مفصل اسکافوتراپزیال وجود داشت که البته بیماران شکایتی نداشتند و حرکات دست آنها هم مشکلی نداشت. دو مورد شکستگی پین راهنما در حین عمل رخ داد که مشکلی در فیکساسیون ایجاد ننمود. نتیجهگیری : روش رویکرد خلفی محدود در درمان شکستگیهای اسکافوئید روشی راحت و سریع با صدمه بدنی کمتر و عوارض کم است و احتمال جوش خوردن بیشتر است. با وجود کوتاه بودن مدت مطالعه و پیگیری بیماران، این روش در درمان شکستگیهای اسکافوئید پیشنهاد میشود.
|
|
|
|
|
|