|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
3 نتیجه برای رحمتی
دکتر رضا رحمتی، دکتر دیوید گروندی، دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1388 )
چکیده
زمینه و هدف : نقش بیولوژیکی هیدروژن سولفید روی عضله صاف بافتهای عروقی و غیرعروقی تا حدودی متناقض بوده و شامل فعالیتهای انقباضی و شلشدن میباشد. این مطالعه به منظور تعیین اثر هیدروژن سولفید بر فعالیت حرکتی عضله صاف ژژنوم موش سوری انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه تجربی از 23 سر موش با یک زمینه ژنتیکی C57/BL6 به وزنهای 25-20 گرم استفاده شد. ابتدا حیوانات بیهوش شدند و سپس به وسیله تزریق داخل صفاقی دوز بالای سدیم پنتوباربیتون (mg/kg80) کشته شدند. سپس قسمتی از ژوژنوم جدا شد و در محلول کربس گازدهی شده با اکسیژن ؛ قرار گرفت. قطعات ژوژنوم جدا شده به طول تقریبی 4 سانتیمتر به طور افقی در حمام بافتی قرار گرفتند. فعالیت حرکتی بافتی به صورت تغییرات فشار از بخش آنالی توسط ترانسدیوسر فشار اندازهگیری شد. اثرات سدیم هیدروژن سولفید در غلظتهای مختلف (3000-100 میکرومول) به مدت ده دقیقه روی فعالیت حرکتی قطعات جدا شده بررسی گردید. یافتهها : کاربرد سدیم هیدروژن سولفید (پیشساز هیدروژن سولفید) در حمام بافت در حالت وابستگی به دوز، سبب مهار فعالیت حرکتی شد و تفاوت معنیداری بین موشهای دارای گیرنده وانلوئیدی و فاقد گیرنده وانلوئیدی مشاهده نشد. در حضور تترودوتوکسین (یک میکرومول) سدیم هیدروژن سولفید سبب کاهش در تنوس پایه (5n= ، P<0.05 و 5/19 درصد) و مهار انقباض حاصل از 30میکرومول بتانکول و مهار انقباض حاصل از 30میکرومول بتانکول (5n= ، P<0.05 و 55 درصد) گردید. نتیجهگیری : این مطالعه نشان داد که هیدروژن سولفید مهار کننده مهم فعالیت حرکتی در ژژنوم موش سوری است.
رضا رحمتی، شهریار سمنانی، غلامرضا وقاری، سیدمهران حسینی، ابراهیم حسام، دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1395 )
چکیده
زمینه و هدف : عصاره هیدروالکلی نعناع برای کاهش اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره هیدروالکلی نعناع بر پاسخهای حرکتی کولون به دنبال مواجهه با استرس بیحرکتی در موش آزمایشگاهی انجام شد.
روش بررسی : در این مطالعه تجربی 30 سر موش آزمایشگاهی نژاد آلبینو در سه گروه دهتایی کنترل، استرس بیحرکتی (گروه تجربی اول) و استرس بیحرکتی + تزریق داخل صفاقی عصاره هیدروالکلی نعناع به میزان mg/kg 27 (گروه تجربی دوم) قرار گرفتند. گروههای تجربی اول و دوم به مدت 4 ساعت در روز برای سه روز متوالی تحت استرس بیحرکتی قرار گرفتند. در آزمایشات برونتنی (in vitro) قطعاتی از کولون در حمام عضو (حاوی کربس) قرار گرفت و به ترانسدیوسر ثبت فشار ایزومتریک متصل گردید. پس از نیم ساعت تثبیت بافت، انقباضات ایجاد شده در بافتهای جدا شده از حیوانات مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. وزن مدفوع به صورت شاخص حرکات روده در شرایط درونتنی (in vivo) و تغییرات فشار داخل روده در شرایط برون تنی مقایسه گردید.
یافتهها : در محیط درونتنی، میانگین و انحراف معیار وزن مدفوع بعد از سه مرحله استرس بیحرکتی در گروههای کنترل، تجربی اول و دوم بهترتیب 0.71±1.36 ، 0.64±1.06 و 0.39±0.47 گرم تعیین شد و اختلاف بین گروه تجربی دوم در مقایسه با گروههای کنترل و تجربی اول از نظر آماری معنیدار بود (P<0.05). در محیط برونتنی، میانگین و انحراف معیار فشار داخل روده برای گروههای کنترل، تجربی اول و دوم بهترتیب 1.15±4.47 ، 1.25±3.48 و 0.37±0.77 میلیمتر جیوه تعیین شد و اختلاف بین گروه تجربی دوم در مقایسه با گروههای کنترل و تجربی اول از نظر آماری معنیدار بود (P<0.05).
نتیجهگیری : عصاره نعناع سبب کاهش پاسخ حرکتی کولون بعد از استرس مزمن در شرایط درونتنی و برونتنی میگردد.
آرش رحمتی، مهرداد عنبریان، دوره 19، شماره 2 - ( تابستان 1396 )
چکیده
زمینه و هدف : خستگی عضلات پیرامون یک مفصل میتواند باعث تغییر الگوی حرکت، تغییر در هم انقباضی عضلات آن مفصل، تغییر نیروی عکسالعمل زمین و در نتیجه افزایش خطر آسیبدیدگی شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر خستگی موضعی عضلات دورکننده ران بر ویژگیهای فشار کف پایی در مرحله استانس راهرفتن انجام شد.
روش بررسی : این مطالعه شبهتجربی روی 22 پسر در محدوده سنی 21-15 سال انجام شد. برای ایجاد خستگی عضلات دورکننده ران از پروتکل خستگی حرکت ابداکشن ران با بار 50 درصد یک تکرار بیشینه استفاده شد. متغیرهای میانگین فشار، حداکثر فشار، مدت زمان استپ و سطح تماس کف پایی هنگام راهرفتن در هر دو پا قبل و پس از اجرای پروتکل خستگی ثبت شد.
یافتهها : پس از خستگی موضعی عضلات دورکننده ران، با وجود مشاهده کاهش نسبی در متغیرهای میانگین فشار، مدت زمان استپ و سطح تماس و افزایش در ماکزیمم فشار؛ اما این تفاوتها از نظر آماری معنیدار نبود.
نتیجهگیری : خستگی موضعی عضلات دورکننده ران ویژگیهای فشار کف پایی را در مرحله استانس راهرفتن تغییر قابل توجهی ایجاد نمیکند.
|
|
|
|
|
|