|
|
|
 |
جستجو در مقالات منتشر شده |
 |
|
4 نتیجه برای حامی
محمد افشار، جواد حامی، میثم بقراطی، دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1385 )
چکیده
زمینه و هدف : استامینوفن دارویی است که به طور شایع توسط مادران باردار در طی تمام مراحل بارداری به عنوان ضد درد و تببر مورد استفاده قرار میگیرد. این مطالعه به منظور روشن شدن اثرات تراتوژنیک مصرف طولانی استامینوفن در قبل و حین بارداری و تاثیرات اسید فولیک در پیشگیری از این اختلالات در جنینهای موش طراحی گردید.
روش بررسی : 210 سر موش باردار از سوش Balb/c در شرایط استاندارد آزمایشگاه حیوانات، در قالب 3 گروه تجربی I ، II و III (هر گروه 30 سر موش) دستهبندی شدند. حیوانات گروه تجربی I ) شامل 3 زیر گروه 10I ، 20I و 30I به تعداد 10 سر موش در هر زیر گروه) به میزان mg/kg/day40 شربت استامینوفن به صورت گاواژ به ترتیب در زمانهای 10 و 20 و 30 روز قبل از حاملگی و 10 روز اول حاملگی دریافت نمودند. گروههای کنترل معمول و کنترل منفی به همان تعداد (10 سر موش) به ترتیب نرمالسالین و ماده بیاثر دارو را مصرف نمودند. حیوانات گروه تجربی II (10II، 20II و 30II) نیز به میزان mg/kg/day 80 در دو دوز صبح و عصر و در زمانهای فوقالذکر از دارو استفاده نمودند. همچنین در گروه تجربی III(10III، 20III و 30III) موشهاmg/kg/day80 استامینوفن به همراه اسید فولیک با دوز mg/kg/day 14/0 دریافت کردند. یکسری گروههای کنترل معمول و کنترل منفی نیز برای این دو گروه استفاده شد. موشها در روز 18 حاملگی با استفاده از بیهوشی سزارین شده و جنینها توسط استریومیکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات در جداول توزیع فراوانی درج گردید و توسط آزمونهایANOVA و TUKEY و با استفاده از نرمافزار SPSS ارزیابی شد.
یافتهها : مصرف طولانی مدت استامینوفن برای هر دو دوز mg/kg/day 80 و 40 و در زمانهای 20 و 30 روز قبل از حاملگی و 10 روز اول حاملگی میتواند باعث ناهنجاریهای در اندام از جمله بدشکلی، کوتاهی و عدم تشکیل دست و غیرقرینگی در اندامها شود. خونریزیهای زیرجلدی و جذب جنینی نیز از دیگر موارد مشاهده شده بود. در گروه 30I تعداد نوزادان ناهنجار 1/16 و ناهنجاریهای اندام 3/11درصد مشاهده شد. در گروه 20II میزان ناهنجاریهای جنینی 5/6 درصد و ناهنجاریهای اندام 9/4 درصد مشاهده شد. در گروه 30II میزان ناهنجاریهای جنین 14 و ناهنجاریهای اندام 4/12 درصد مشاهده شد. در گروه 20III که دارو و اسیدفولیک همزمان مصرف کردند،میزان ناهنجاری ها به 6/1 درصد کاهش پیدا نمود و در گروه 30III نیزمیزان ناهنجاریها به 6/1 درصد تقلیل یافت (05/0P<).
نتیجهگیری : این مطالعه نشان داد که مصرف زیاد و طولانی مدت قبل و در حین حاملگی استامینوفن در موشها باعث ناهنجاریهای جنینی به ویژه در اندامها میگرددو مصرف همزمان اسیدفولیک با استامینوفن در کاهش ناهنجاری نقش مؤثری دارد.
سکینه شاهی، سهیلا ابراهیمی وسطی کلایی، جواد حامی، مهران حسینی، نسیم لطفی، محمد افشار، دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1394 )
چکیده
زمینه و هدف : بیماری پارکینسون دومین اختلال نوروپاتولوژیک شایع است که در نتیجه دژنراسیون نورونهای دوپامینرژیک بخش متراکم ماده سیاه مغز بهوجود میآید. 1-methyl-1,2,3,6-tetrahydropiridine یک ماده نوروتوکسین است که از آن برای ایجاد مدل حیوانی پارکینسون بهطور گسترده استفاده میشود. این مطالعه به منظور مقایسه اثر تزریق داخل صفاقی و داخل بینی سم عصبی MPTP بر تراکم نورونهای تیره بخش متراکم ناحیه ماده سیاه مغز در موشهای آزمایشگاهی به منظور ایجاد مدل حیوانی پارکینسون انجام گردید. روش بررسی : در این مطالعه تجربی 90 سر موش نر بالغ نژاد BALB/c بهصورت تصادفی و مساوی در چهار گروه تجربی، چهار گروه کنترل - شم و یک گروه کنترل قرار گرفتند. گروههای تجربی سم عصبی MPTP را دریافت نمودند و شامل گروه 1 (تزریقIP با دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم هر2 ساعت در 4 نوبت)، گروه 2 (تزریقIP با دوز 30 میلی گرم بر کیلوگرم در 5 روز)، گروه 3 (تزریق داخل بینی با یک دوز به میزان یک میلی گرم) و گروه 4 (تزریق داخل بینی با یک دوز به میزان 2 میلی گرم) بودند. پس از طی زمان 20روز، مغز حیوانات خارج و پس از رنگآمیزی با تولوئیدین بلو تراکم عددی نورونهای تیره در ماده سیاه محاسبه گردید. یافتهها : تراکم عددی نورونهای تیره بخش متراکم ماده سیاه مغز گروههای دریافت کننده نوروتوکسین به روش داخل بینی، بهصورت غیروابسته به دوز در مقایسه با گروههای داخل صفاقی افزایش آماری معنیداری نشان داد (P<0.05). نتیجهگیری : تزریق داخل بینی روش بهتری برای ایجاد آسیب نورونی در بخش متراکم ماده سیاه مغز موشهای آزمایشگاهی در مدل حیوانی پارکینسون است.
رزا دولو، حامی کابوسی، خاتون حیدری، رامین آذرهوش، اسماعیل نعیمی طبیعی، وحیده کاظمینژاد، دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1396 )
چکیده
زمینه و هدف : باکتری هلیکوباکترپیلوری یکی از شایعترین عفونتهای گوارشی است. این مطالعه به منظور مقایسه تست اورهآز و رنگآمیزی گیمسا در تشخیص ابتلا به هلیکوباکترپیلوری مبتلایان به زخم معده و گاستریت انجام شد.
روش بررسی : این مطالعه توصیفی – تحلیلی روی 601 بیمار با تشخیص زخم معده و گاستریت آندوسکوپی شده در مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان طی سالهای 1387 تا 1391 انجام شد. حین آندوسکوپی تست اورهآز انجام شد. علاوه بر رنگآمیزی هماتوکسیلین – ائوزین، رنگآمیزی اختصاصی گیمسا روی بلوکهای پارافینی انجام گردید. سپس وجود یا عدم وجود هلیکوباکترپیلوری ارزیابی شد.
یافتهها : با توجه به نتایج بیوپسی، گاستریت به میزان 80.69% و زخم معده به میزان 19.3% تشخیص داده شد. مقایسه نتایج تست اورهآز و رنگآمیزی گیمسا با بیوپسی معده نشان داد که در مبتلایان به گاستریت و زخم معده، تست اورهآز (به ترتیب 91.5% و 90%) در مقایسه با رنگآمیزی گیمسا (به ترتیب 54.4% و 53.44%) از نظر آماری معنیدار بود (P<0.05).
نتیجهگیری : در تشخیص اولیه و غربالگری مبتلایان به گاستریت و زخم معده ناشی از هلیکوباکترپیلوری، انجام تست اورهآز به رنگآمیزی گیمسا ارجحیت دارد.
ساسان بادی، حامی کابوسی، حسین عباسپور، دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1397 )
چکیده
زمینه و هدف : عفونت هلیکوباکترپیلوری عامل بیماریزایی بسیاری از بیماریهای معده از جمله زخم پپتیک، سرطان معده و لنفوم معده است. دلایل تنوع پیامدهای عفونت ناشی از هلیکوباکترپیلوری ممکن است با اختلاف در ژنوتیپ یا بیان عوامل بیماریزایی وابسته به باکتری و نیز عوامل محیطی و میزبان مرتبط باشند. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی آللهای s1، s2، m1 و m2 ژن vacA هلیکوباکترپیلوری جداشده از نمونههای بالینی انجام شد.
روش بررسی : در این مطالعه مقطعی توصیفی - تحلیلی، نمونهگیری از 183 بیمار دچار اختلالات گوارشی مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان امیرالمومنین (ع) کردکوی، استان گلستان در سال 1395 انجام شد. از هر بیمار دو نمونه بیوپسی از ناحیه آنتروم گرفته شد. نمونه اول با تست اورهآز و نمونه دوم با محلول فسفات بافر سالین ارزیابی شد. تست اورهآز 50 نمونه مثبت و استخراج DNA انجام شد. واکنش زنجیرهای پلیمراز (polymerase chain reaction) برای آللهای vacA انجام گردید. سپس ارتباط ترشح توکسین با علایم گوارشی نظیر درد شکم، درد معده، ریفلاکس، حالت تهوع، التهاب معده، خونریزی، زخم معده، سوزش، کمخونی و کاهش وزن ارزیابی شد.
یافتهها : در سویههای جداشده فراوانی آللهای s1، s2، m1 و m2 ژن vacA هلیکوباکترپیلوری به ترتیب 88 درصد، 6 درصد، 38 درصد و 70 درصد تعیین شدند. همچنین ژنوتیپهای s1/m1، s1/m2، s2/m1 و s2/m2 ژن vacA هلیکوباکترپیلوری به ترتیب 36 درصد، 58 درصد، صفر درصد و 6 درصد تعیین شدند. ترشح توکسین با علایم گوارشی از نظر آماری ارتباط معنیداری نداشت.
نتیجهگیری :. ژنوتیپ غالب بیماران دارای اختلالات گوارشی (58 درصد) s1/m2 تعیین شد و ژنوتیپ s2/m1 مشاهده نگردید.
|
|
|
|
|
|