i10-index20673

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1385 ) ::
محمدجواد هادیان فرد 1، محمود حصاریان
چکیده:   (19169 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم تونل کارپال شایع ترین گیرافتادگی اعصاب محیطی می باشد. یکی از درمان های متداول این عارضه تزریق کورتیکواستروئید در داخل تونل است. این تحقیق به منظور مقایسه تاثیر تزریق متیل پردنیزولون از طریق کف دست (روش جدید) نسبت به تزریق از پروگزیمال مچ (روش متداول) در درمان سندرم تونل کارپال انجام شد.روش بررسی: این مطالعه آینده نگر و دوسوکور روی 56 مچ دست بیمارانی که بر اساس معیارهای الکترودیاگنوستیک دارای سندرم تونل کارپال خفیف تا متوسط بودند، انجام شد. بیماران به صورت تصادفی دو گروه تقسیم شدند. در روش متداول تزریق از سطح قدامی و پروگزیمال مچ و از بین تاندون عضلات فلکسور کارپی رادیالیس و پالماریس لونگوس انجام می شود. در روش دیگر (روش نوین) سوزن از قسمت کف دست وارد می شود. انجام بررسی های الکترودیاگنوستیک به وسیله یک پزشک و تزریق ها به وسیله پزشک دیگر انجام گرفت، به نحوی که پزشک اول از نوع تزریق اطلاعی نداشت. هر دو گروه قبل از تزریق نمودارهای امتیاز بینایی را تکمیل کردند. گروه اول (کنترل) را با روش متداول و گروه دوم (مطالعه) را با روش جدید مورد تزریق قرار دادیم. بعد از یک ماه بیماران مجددا از نظر نمودارهای امتیاز بینایی و الکترودیاگنوستیک مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: میزان افزایش سرعت هدایت عصبی در گروه کنترل (متداول) به طور متوسط 4.00 متر بر ثانیه بود. میزان افزایش سرعت هدایت عصبی در گروه مطالعه (روش نوین) به طور متوسط 12.03 متر بر ثانیه بود. میزان بهبودی درد بر اساس نمودار امتیاز بینایی در هر دو گروه تقریبا یکسان و دو واحد کاهش داشت.نتیجه گیری: در روش تزریق جدید میزان بهبودی بیماران از نظر مطالعات الکترودیاگنوستیک سه برابر روش تزریق متداول بود. بنابراین به نظر می رسد که روش تزریق نوین بتواند جایگزین مناسبی نسبت به روش تزریق متداول در درمان سندرم تونل کارپال باشد.
واژه‌های کلیدی: سندرم تونل کارپال، تزریق کورتیکواستروئید، نمودار امتیاز بینایی، عضله فلکسور کارپی رادیالیس، عضله پالماریس لونگوس

Hadian-Fard MJ, Hesariyan M. The comparison between the wrists verses palm methyprednisolone injection for treatment of carpal tunnel syndrome . J Gorgan Univ Med Sci 2006; 8 (4) :18-22

هادیان فرد محمدجواد، حصاریان محمود. مقایسه تاثیر تزریق متیل پردنیزولون از طریق کف دست نسبت به تزریق از پروگزیمال مچ در درمان سندرم تونل کارپال. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1385; 8 (4) :18-22

دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها