:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1388 ) ::
محمود بهرامی زاده* 1، سید محمد موسوی خطاط ، سیدمحمدابراهیم موسوی ، محمدرضا کیهانی

زمینه و هدف : پلانتار فاشیاتیس حاصل التهاب نیام کف پایی می‌باشد که در بیماران 60-30 ساله شایع است. این مطالعه به منظور تعیین اثر ارتز جدید اصلاح شده بر بهبود فعالیت‌های روزمره و فعالیت‌های ورزشی و سرگرمی بیماران مبتلا به پلانتار فاشیاتیس انجام شد.

روش بررسی : این مطالعه کارآزمایی بالینی در کلینیک‌های ارتوپدی فنی شهر تهران طی شهریور 1386 تا خرداد 1387 انجام گردید. 15 بیمار مبتلا به پلانتار فاشیاتیس (4 مرد و 11 زن) با دامنه سنی 45-25 سال (35±5.05) از بین نمونه‌های در دسترس با روش غیراحتمالی ساده انتخاب شدند. ارتز جدید اصلاح شده به بیماران داده شد. از پرسشنامه FAOS برای ارزیابی میزان فعالیت‌های روزمره و فعالیت‌های ورزشی و سرگرمی بیماران استفاده گردید. مطالعه در دو مرحله ، قبل از مداخله و 4هفته بعد از مداخله صورت گرفت. داده‌ها با استفاده آزمون‌های تی زوج و اسمیرونوف کولموگروف و نرم‌افزار 13 SPSS- تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها : میزان فعالیت‌های روزمره قبل از مداخله درمانی 16/10±30/44 و بعد از مداخله درمانی 61.08±16.26 بود و اختلاف آنها از نظر آماری معنی‌دار نبود. میزان فعالیت‌های ورزشی و سرگرمی قبل از مداخله درمانی 26.50±10.09 و بعد از مداخله درمانی 52.50±12.23 بود (P<0.05).

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که ارتز اصلاح شده جدید بر بهبود میزان فعالیت‌های روزمره بیماران مبتلا به پلانتار فاشیاتیس تاثیری ندارد؛ ولی در بهبود میزان فعالیت‌های ورزشی و سرگرمی موثر است.

واژه‌های کلیدی: پلانتار فاشیاتیس، میزان فعالیت‌های روزمره، میزان فعالیت‌های ورزشی، ارتز اصلاح شده
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: عمومى
* نشانی نویسنده مسئول: تهران ، ولنجک ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دپارتمان ارتز و پروتز ، تلفن :22180010 (021) ، نمابر : 22180049 ، mbzoandp@uswr.ac.ir

Mahmood Bahramizadeh (MSc), Seyyd Mohammad Moosavy Khattat (MSc), Seyyd Mohammad Ebrahim Mousavi (MD), Mohammad Reza Keyhani (MSc). The effect of new modified foot orthosis on improving the quality of daily life, sport and recreational activities in patients with plantar fasciitis. J Gorgan Univ Med Sci 2009; 11 (2) :12-16