i10-index20673
:: دوره 1، شماره 3 و 3-4 - ( پاييز و زمستان 1378 ) ::
جلد 1 شماره 3 و 3-4 صفحات 66-62 برگشت به فهرست نسخه ها
سودوگزانتوما الاستیکوم و گزارش یک مورد آن
بابک سلطانی 1، رامین آذرهوش
سودوگزانتوما الاستیکوم یک اختلال ارثی با شیوع 1 در 160000 نفر می باشد. در این اختلال، پوست برخی نواحی بدن، به صورت شل و افتاده درمی آید و پاپول ها و پلاک های زردرنگ قرینه در نواحی گردن، زیربغل، کشاله ران و ناحیه چین آرنج و پشت زانو بروز می کند. سایر نواحی بدن با احتمال کمتری ممکن است گرفتار شود. بیماری که معرفی می گردد، زن 30 ساله ای است که از قوم ترکمن که برای درمان ضایعات جلدی که عمدتا به شکل چین خوردگی واضح در ناحیه گردن بوده و با پاپول های زردرنگ متعدد در ناحیه چین آرنج، سطح قدامی شکم و گردن همراهی می شد، به کلینیک پوست مرکز آموزشی-درمانی پنجم آذر گرگان مراجعه نموده است. پس از انجام نمونه برداری از ضایعه ناحیه شکم، شواهد بدست آمده از آسیب شناسی بافت ها، بطور کافی از تشخیص سودوگزانتوما الاستیکوم حمایت می کردند.
واژه‌های کلیدی: سودوگزانتوما الاستیکوم، آسیب شناسی بافت ها، پوست
متن کامل [PDF 649 kb]   (18755 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى

Soltani B (MD), Azarhoosh R (MD). Pseudoxantoma Elasticum (Case report) . J Gorgan Univ Med Sci 1999; 1 (3 and 3-4) :62-66