:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1387 ) ::
سطح آگاهی دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی در مورد تبخال تناسلی
لیلی چمنی تبریز* 1، حجت زراعتی ، سهیلا عسگری ، سرور اسدی ، سعید زارعی
زمینه و هدف : بیماری تبخال تناسلی در دنیا و در آسیا رو به افزایش است. تحقیقات نشان داده، داشتن آگاهی در مورد بیماری منجر به تغییر رفتارهای پرخطر جنسی و در نتیجه اجتناب از خطر می‌گردد. این تحقیق به منظور تعیین سطح آگاهی دانشجویان دانشگاه شهیدبهشتی در مورد تبخال تناسلی صورت پذیرفت. روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی و مقطعی روی 409 دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاییز 1383 انجام گرفت. ابزار این تحقیق پرسشنامه بود و داده‌های به دست آمده با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS-13 و آزمون های آماری تی مستقل، کای دو، من‌ویتنی و کروسکال‌والیس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. یافته‌ها : میانگین و انحراف معیار سطح آگاهی کلی از بیماری 26±5/26درصد تعیین گردید. همچنین میانگین و انحراف معیار سطح آگاهی از ماهیت بیماری و راه‌های انتقال بیماری به ترتیب 2/24± 7/23درصد و 36±5/30درصد به دست آمد. 8/18درصد از شرکت کنندگان از علائم بیماری آگاهی داشتند و میزان آگاهی دانشجویان در خصوص درمان و چگونگی پیشگیری به ترتیب 4/16 درصد و 2/46درصد بود. براساس تحلیل انجام ‌شده بین سن، وضعیت تاهل و مقطع تحصیلی با سطح آگاهی در حیطه‌های مختلف بیماری ارتباط معنی‌دار آماری به دست آمد (P<0.05).  سطح آگاهی دانشجویان دانشکده‌های علوم فنی بیش ازدانشکده‌های علوم انسانی بود (P<0.05).  نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که اکثریت جامعه مورد مطالعه در زمینه بیماری ‌آگاهی‌کافی نداشتند و تمایل به داشتن اطلاعات بیشتری از بیماری نشان دادند. پیشنهاد می‌شود در مراکز آموزشی راجع به بیماری‌های منتقله از راه تماس جنسی و تبخال تناسلی آموزش داده شود.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، تبخال تناسلی، دانشجو، ایران
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: عمومى
* نشانی نویسنده مسئول: نشانی:تهران،پژوهشکده تحقیقات بیوتکنولوژی تولیدمثل،پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاددانشگاهی ابن‌سینا،تلفن22432020 (021) ، نمابر 22432021 ، lchamani@avicenna.ac.ir

Leili Chamani-Tabriz (MD, MPH), Hojjat Zeraati (PhD), Soheila Asgari (Student of MSc), Soroor Asadi (MD), Saeed Zarei (MD). The level of Knowledge among Shahid Beheshti University students about genital herpes. J Gorgan Univ Med Sci 2008; 10 (4) :64-67