[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations67473106
h-index3118
i10-index21278
:: دوره 26، شماره 1 - ( 1-1403 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 103-95 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سمیت سلولی عصاره آبی چغندر قرمز (Red Beetroot) بر روی رده سلول سرطانی مری (KYSE30)
شیرین اله دادی1 ، رویا لاری* 2، مسعود فریدونی3
1- کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2- دانشیار بیولوژی سلولی مولکولی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. ، rlari@um.ac.ir
3- استاد فیزیولوژی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده:   (670 مشاهده)

زمینه و هدف: سرطان مری یکی از سرطان‌های رایج در جهان بوده و با توجه به قرارگیری کشور ایران در کمربند آسیایی سرطان مری استفاده از رویکردهای درمانی نوین ضروری است. بتانین یک ترکیب طبیعی بوده و از ریشه چغندر قرمز گونه Beta Vulgaris استخراج می‌شود و خاصیت آنتی‌اکسیدانی و نقش آن در حذف رادیکال‌های آزاد به اثبات رسیده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر سمیت سلولی عصاره آبی چغندر قرمز (Red Beetroot) بر روی رده سلول سرطانی مری (KYSE30) انجام شد.


روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی رده سلول سرطانی مری (KYSE30) کشت داده شدند. سپس تحت تیمار با غلظت‌های مختلفی از عصاره آبی چغندر قرمز (3، 30، 300، 1000 و 3000 میکروگرم بر میلی‌لیتر) در سه بازه زمانی 24، 48 و 72 ساعت قرار گرفتند. اثر ضدسرطانی سلول‌های تیمار شده با آزمون MTT و اثر زنده‌مانی به روش تریپان بلو ارزیابی شدند.


یافته‌ها: بقای رده سلولی سرطان مری در غلظت‌های 30، 300، 1000 و 3000 میکروگرم بر میلی‌لیتر عصاره آبی چغندر قرمز طی 24 ساعت در مقایسه با سلول‌های کنترل کاهش آماری معنی‌داری یافتند (P<0.05). بقای رده سلولی سرطان مری در غلظت‌های 1000 و 3000 میکروگرم بر میلی‌لیتر عصاره آبی چغندر قرمز طی 48 ساعت در مقایسه با سلول‌های کنترل کاهش آماری معنی‌داری یافتند (P<0.05). بقای رده سلولی سرطان مری در غلظت‌های 3، 30، 300، 1000 و 3000 میکروگرم بر میلی‌لیتر عصاره آبی چغندر قرمز طی 72 ساعت در مقایسه با سلول‌های کنترل کاهش آماری معنی‌داری یافتند (P<0.05). نتایج حاصل از آزمون MTT نتایج تریپان بلو را تایید کرد. همچنین آزمون ترایپان بلو نشان داد که غلظت 3000 میکروگرم بر میلی لیتر به‌طور معنی‌داری سبب کاهش بقای سلول‌ها در 72 ساعت (64.14±3.29) نسبت به 24 ساعت (77.22±3.34) و 48 ساعت (66.93±5.57) گردید (P<0.05).


نتیجه‌گیری: عصاره آبی چغندر قرمز بر روی رده سلول سرطانی مری (KYSE30) دارای اثر سمیت سلولی است.

واژه‌های کلیدی: سرطان مری، رده سلولی KYSE30، عصاره آبی چغندر قرمز، بتانین
Article ID: Vol26-10
متن کامل [PDF 859 kb]   (1461 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: انكولوژي
* نشانی نویسنده مسئول: مشهد، میدان آزادی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، کدپستی ۹۱۷۷۹۴۸۹۷۴، تلفن 38805511-051
فهرست منابع
1. Arnold M, Abnet CC, Neale RE, Vignat J, Giovannucci EL, McGlynn KA, et al. Global Burden of 5 Major Types of Gastrointestinal Cancer. Gastroenterology. 2020 Jul;159(1):335-349.e15. doi: 10.1053/j.gastro.2020.02.068. [DOI] [PubMed]
2. Sadjadi A, Nouraie M, Mohagheghi MA, Mousavi-Jarrahi A, Malekezadeh R, Parkin DM. Cancer occurrence in Iran in 2002, an international perspective. Asian Pac J Cancer Prev. 2005 Jul-Sep;6(3):359-63. [PubMed]
3. Siegel RL, Miller KD, Fuchs HE, Jemal A. Cancer statistics, 2022. CA Cancer J Clin. 2022 Jan;72(1):7-33. doi: 10.3322/caac.21708. [DOI] [PubMed]
4. Samadi F, Babaei M, Yazdanbod A, Fallah M, Nouraie M, Nasrollahzadeh D, et al. Survival rate of gastric and esophageal cancers in Ardabil province, North-West of Iran. Arch Iran Med. 2007 Jan;10(1):32-7. [PubMed]
5. Steevens J, Botterweck AA, Dirx MJ, van den Brandt PA, Schouten LJ. Trends in incidence of oesophageal and stomach cancer subtypes in Europe. Eur J Gastroenterol Hepatol. 2010 Jun;22(6):669-78. doi: 10.1097/MEG.0b013e32832ca091. [DOI] [PubMed]
6. Huang FL, Yu SJ. Esophageal cancer: Risk factors, genetic association, and treatment. Asian J Surg. 2018 May;41(3):210-15. doi: 10.1016/j.asjsur.2016.10.005. [DOI] [PubMed]
7. Anand P, Sundaram C, Jhurani S, Kunnumakkara AB, Aggarwal BB. Curcumin and cancer: an "old-age" disease with an "age-old" solution. Cancer Lett. 2008 Aug;267(1):133-64. doi: 10.1016/j.canlet.2008.03.025. [DOI] [PubMed]
8. Liu CQ, Ma YL, Qin Q, Wang PH, Luo Y, Xu PF, Cui Y. Epidemiology of esophageal cancer in 2020 and projections to 2030 and 2040. Thorac Cancer. 2023 Jan;14(1):3-11. doi: 10.1111/1759-7714.14745. [DOI] [PubMed]
9. Al Dulaimi D. Recent advances in oesophageal diseases. Gastroenterol Hepatol Bed Bench. 2014;7(3):186-89. [PubMed]
10. Darabi M, Asadi Lari M, Motevalian SA, Motlagh A, Arsang-Jang S, Karimi Jaberi M. Trends in gastrointestinal cancer incidence in Iran, 2001-2010: a joinpoint analysis. Epidemiol Health. 2016 Dec;38:e2016056. doi: 10.4178/epih.e2016056. [DOI] [PubMed]
11. Elliott JA, Docherty NG, Eckhardt HG, Doyle SL, Guinan EM, Ravi N, et al. Weight Loss, Satiety, and the Postprandial Gut Hormone Response After Esophagectomy: A Prospective Study. Ann Surg. 2017 Jul;266(1):82-90. doi: 10.1097/SLA.0000000000001918. [DOI] [PubMed]
12. Piasna-Słupecka E, Leszczyńska T, Drozdowska M, Dziadek K, Domagała B, Domagała D, et al. Young Shoots of Red Beet and the Root at Full Maturity Inhibit Proliferation and Induce Apoptosis in Breast Cancer Cell Lines. Int J Mol Sci. 2023 Apr;24(8):6889. doi: 10.3390/ijms24086889. [DOI] [PubMed]
13. Shakir HK, Ahmed AA, Hassan AA, Al-Shammari AM, Mohammad MH, Almzaien AK. Cytotoxicity of Ethanolic Extract of petroselinum sativum against Esophageal Cancer Cell Lines. Iraqi Journal of Cancer and Medical Genetics. 2022;15(1):15-18. [Link]
14. Liu RH. Health benefits of fruit and vegetables are from additive and synergistic combinations of phytochemicals. Am J Clin Nutr. 2003 Sep;78(3 Suppl):517S-520S. doi: 10.1093/ajcn/78.3.517S. [DOI] [PubMed]
15. Netzel M, Stintzing FC, Quaas D, Strab G, Carle R, Bitsch R, et al. Renal excretion of antioxidative constituents from red beet in humans. Food Research International. 2005;38(8-9):1051-58. doi: 10.1016/j.foodres.2005.03.016. [Link] [DOI]
16. Kazimierczak R, Hallmann E, Lipowski J, Drela N, Kowalik A, Püssa T, et al. Beetroot (Beta vulgaris L.) and naturally fermented beetroot juices from organic and conventional production: metabolomics, antioxidant levels and anticancer activity. J Sci Food Agric. 2014 Oct;94(13):2618-29. doi: 10.1002/jsfa.6722. [DOI] [PubMed]
17. Azeredo HMC. Betalains: properties, sources, applications, and stability–a review. International Journal of Food Science and Technology. 2009 Dec;44(12):2365-76. doi: 10.1111/j.1365-2621.2007.01668.x. [Link] [DOI]
18. Zhang Q, Pan J, Wang Y, Lubet R, You M. Beetroot red (betanin) inhibits vinyl carbamate- and benzo(a)pyrene-induced lung tumorigenesis through apoptosis. Mol Carcinog. 2013 Sep;52(9):686-91. doi: 10.1002/mc.21907. [DOI] [PubMed]
19. Kapadia GJ, Azuine MA, Sridhar R, Okuda Y, Tsuruta A, Ichiishi E, et al. Chemoprevention of DMBA-induced UV-B promoted, NOR-1-induced TPA promoted skin carcinogenesis, and DEN-induced phenobarbital promoted liver tumors in mice by extract of beetroot. Pharmacol Res. 2003 Feb;47(2):141-48. doi: 10.1016/s1043-6618(02)00285-2. [DOI] [PubMed]
20. Sreekanth D, Arunasree MK, Roy KR, Chandramohan Reddy T, Reddy GV, Reddanna P. Betanin a betacyanin pigment purified from fruits of Opuntia ficus-indica induces apoptosis in human chronic myeloid leukemia Cell line-K562. Phytomedicine. 2007 Nov;14(11):739-46. doi: 10.1016/j.phymed.2007.03.017. [DOI] [PubMed]
21. Lechner JF, Wang LS, Rocha CM, Larue B, Henry C, McIntyre CM, et al. Drinking water with red beetroot food color antagonizes esophageal carcinogenesis in N-nitrosomethylbenzylamine-treated rats. J Med Food. 2010 Jun;13(3):733-39. doi: 10.1089/jmf.2008.0280. [DOI] [PubMed]
22. Mishra T, Khullar M, Bhatia A. Anticancer Potential of Aqueous Ethanol Seed Extract of Ziziphus mauritiana against Cancer Cell Lines and Ehrlich Ascites Carcinoma. Evid Based Complement Alternat Med. 2011;2011:765029. doi: 10.1155/2011/765029. [DOI] [PubMed]
23. Wu LC, Hsu HW, Chen YC, Chiu CC, Lin YI, Ho JA. Antioxidant and antiproliferative activities of red pitaya. Food Chemistry. 2006;95(2):319-27. doi: 10.1016/j.foodchem.2005.01.002. [Link] [DOI]
24. Esatbeyoglu T, Wagner AE, Motafakkerazad R, Nakajima Y, Matsugo S, Rimbach G. Free radical scavenging and antioxidant activity of betanin: electron spin resonance spectroscopy studies and studies in cultured cells. Food Chem Toxicol. 2014 Nov;73:119-26. doi: 10.1016/j.fct.2014.08.007. [DOI] [PubMed]
25. Saber A, Abedimanesh N, Somi M-H, Khosroushahi AY. Anticancer effects of beetroot hydro-alcoholic extract and betanin on human colorectal cancer cell lines. Research Square. 2020; pp: 1-19. doi: 10.21203/rs.3.rs-90862/v1. [Preprint] [Link] [DOI]
26. Alfawal AE, Elgammal OE, El-Shanshoury MR. Anticancer Activity of Beetroot (Beta vulgaris L.) Extracts (Human Colon Carcinoma Cell Line). Al-Azhar Journal of Agricultural Research. 2022 Jun;17(1):253-62. doi: 10.21608/ajar.2022.266507. [Link] [DOI]
27. Nowacki L, Vigneron P, Rotellini L, Cazzola H, Merlier F, Prost E, et al. Betanin-Enriched Red Beetroot (Beta vulgaris L.) Extract Induces Apoptosis and Autophagic Cell Death in MCF-7 Cells. Phytother Res. 2015 Dec;29(12):1964-73. doi: 10.1002/ptr.5491. [DOI] [PubMed]
28. Cheng Y, Li Y, Nian Y, Liu D, Dai F, Zhang J. STAT3 is involved in miR-124-mediated suppressive effects on esophageal cancer cells. BMC Cancer. 2015 Apr;15:306. doi: 10.1186/s12885-015-1303-0. [DOI] [PubMed]
29. Saber A, Abedimanesh N, Somi MH, Khosroushahi AY, Moradi S. Anticancer properties of red beetroot hydro-alcoholic extract and its main constituent; betanin on colorectal cancer cell lines. BMC Complement Med Ther. 2023 Jul;23(1):246. doi: 10.1186/s12906-023-04077-7. [DOI] [PubMed]
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Elah Dadi S, Lari R, Fereidoni M. The Cytotoxic Effect of Red Beetroot Aqueous Extract on Esophageal Cancer Cell Line KYSE30. J Gorgan Univ Med Sci 2024; 26 (1) :95-103
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-4287-fa.html

اله دادی شیرین، لاری رویا، فریدونی مسعود. اثر سمیت سلولی عصاره آبی چغندر قرمز (Red Beetroot) بر روی رده سلول سرطانی مری (KYSE30). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1403; 26 (1) :95-103

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-4287-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 1 - ( 1-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4657