i10-index20774
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) ::
وضعیت آلودگی میکروبی آب دریای خزر در خلیج گرگان
علی شهریاری 1، محمد جواد کبیر ، کلثوم گل فیروزی
زمینه و هدف : خلیج گرگان با ارزش زیست محیطی بی‌نظیر در جنوب شرقی دریای خزر ، نه تنها دارای ماهی‌های باارزشی مانند ماهیان خاویاری و سفید می‌باشد، بلکه از سواحل آن برای شنا نیز استفاده می‌شود. عدم رعایت موازین زیست محیطی می‌تواند خطراتی را برای سلامتی انسان و محیط زیست ایجاد نماید. این مطالعه به منظور بررسی آلودگی میکروبی آب دریای خزر در خلیج گرگان و مقایسه آن با استاندارد انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تعداد 40 نمونه آب دریا طی فصول تابستان و پاییز 1383 برداشته شد. میانگین تعداد کل باکتری‌ها، کلیفرم‌ها، کلیفرم مدفوعی و استرپتوکوک مدفوعی با روش استاندارد تعیین گردید. یافته‌ها : میانگین تعداد کل باکتری‌ها، کلیفرم، کلیفرم مدفوعی و استرپتوکوک مدفوعی در آب خلیج گرگان به ترتیب برابر 5001 در یک‌سی‌سی ، 1555، 817 و 59 در 100 سی‌سی تعیین گردید. نتیجه‌گیری: مقایسه میانگین نتایج این بررسی با استانداردهای مربوط به محل‌های شنا و پرورش ماهی نشان داد که آب خلیج گرگان از نظر شنا دارای آلودگی میکروبی است، ولی از نظر محل‌های پرورش ماهی دارای آلودگی میکروبی نمی‌باشد.
واژه‌های کلیدی: آلودگی میکروبی، دریای خزر، خلیج گرگان
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: عمومى

Ali Shahryari (MSc), Mohammad Javad Kabir (MSc), Kolsoom Golfirozy (BS). Evaluation of microbial pollution of Caspian Sea at the Gorgan Gulf. J Gorgan Univ Med Sci 2008; 10 (2) :69-73

شهریاری علی، کبیر محمد جواد، گل فیروزی کلثوم. وضعیت آلودگی میکروبی آب دریای خزر در خلیج گرگان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1387; 10 (2) :69-73