i10-index20673
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) ::
میزان پاسخ‌دهی به واکسیناسیون هپاتیت B در کودکان کمتر از یک‌سال شهر گرگان
عبدالوهاب مرادی 1، بهناز خدابخشی ، عزت الله قائمی ، آزادرضا منصوریان ، عبدالجلیل ساریخانی ، محسن سعیدی
زمینه و هدف : واکسیناسیون یکی از موثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری هپاتیت B در سرتاسر دنیا می‌باشد. این مطالعه به منظور بررسی میزان پاسخ‌دهی به واکسیناسیون هپاتیتB در کودکان کمتر از یک‌سال در شهر گرگان انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 215کودک 7 تا 12 ماهه (3/55 درصد پسر و 7/46 درصد دختر) شهر گرگان که سه‌نوبت واکسیناسیون بر علیه هپاتیت B را کامل دریافت کرده بودند، در سال 1385 انجام شد. ابتدا از آنها سرم تهیه و سپس به روش الیزا جستجوی Anti-HBs و Anti-HBc و HBsAg در سرم آنها صورت گرفت. یافته‌ها : در سرم 30 نفر (14 درصد) از 215 کودک علی‌رغم دریافت سه نوبت واکسیناسیون هیچ‌گونه آنتی‌بادی علیه ویروس وجود نداشت. از بین 185 نفری که Anti-HBs مثبت بودند در 4 مورد Anti-HBc یافت شد. در افراد مورد مطالعه 86درصد بالای 10 واحد بین المللی Anti-HBs داشتند و پاسخ به واکسیناسیون را نشان می‌دادند. میانگین تیتر آنتی‌بادی علیه واکسن در پسرها 48/158 با انحراف معیار 02/12 و در دخترها 55/187 با انحراف معیار 83/13 بود. میزان پاسخ‌دهی به سه نوبت واکسیناسیون در بین پسرها 84درصد و در بین دختران 9/89درصد به دست آمد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان ‌داد که علی‌رغم واکسینه شدن، تعدادی از این کودکان با ویروس آلوده شده‌اند و علت عدم پاسخ‌دهی در تعدادی از کودکان می‌تواند به دلایل نقص در سیستم ایمنی، نداشتن زمینه ژنتیکی مناسب برای پاسخ‌دهی، عدم رعایت شرایط نگهداری واکسن و نوع واکسن به‌کار رفته، شیوه تلقیح واکسن، شرایط نگهداری و طریقه حمل و نقل آن باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی بادی HBs، کودکان 7 تا 12 ماهه، واکسیناسیون، هپاتیت B، گرگان

Abdolvahhab Moradi (PhD), Behnaz Khodabakhshi (MD), Ezzatollah Ghaemi (PhD), Azad Reza Mansourian (PhD), Abdoljalil Sarikhani (BAc), Mohsen Saeidi (MSc). The response rate to hepatitis B vaccine in under one-year children in Gorgan, Iran. J Gorgan Univ Med Sci 2008; 10 (2) :50-53

مرادی عبدالوهاب، خدابخشی بهناز، قائمی عزت الله، منصوریان آزادرضا، ساریخانی عبدالجلیل، سعیدی محسن. میزان پاسخ‌دهی به واکسیناسیون هپاتیت B در کودکان کمتر از یک‌سال شهر گرگان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1387; 10 (2) :50-53

دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها