i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

سیدمهران حسینی 1، علیرضا عسگری ، حسینعلی مهرانی ، علی خوش باطن
زمینه و هدف : سیناپتوزوم به عنوان مدلی In Vitro واجد خواص منحصر به فردی است. لذا روش کلی تهیه و کاربرد آن در مطالعه پروتئین‌های غشای پیش‌سیناپسی معرفی می‌گردد. روش بررسی: این مطالعه با استفاده از 5 سر موش انجام و در هر آزمایش سیناپتوزوم‌ها از مخچه یک موش تهیه شد. تایید سلامت نمونه‌ها به کمک شاخص‌های بیوشیمیایی و مورفولوژیک و فعالیت فیزیولوژیک آنها براساس پاسخ ترشحی به دپولاریزاسیون غشاء مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز (LDH) بعد از تخریب غشاء نسبت به نمونه‌های سالم افزایش داشت (8/19 ، 5=n). دپولاریزاسیون غشاء با غلظت 15 میلی‌مولار یون پتاسیم رهایش سیناپتوزومی میانجی عصبی اگزوژن را به‌طور معنی‌داری افزایش داد (76/03 برابر نسبت به حالت پایه ، 5=n). در میکروگراف‌های تهیه شده، غشای پلاسمایی، میتوکندری و وزیکول‌های سیناپسی مشاهده شدند. نتیجه‌گیری : رفتار ترشحی سیناپتوزوم به غلظت پتاسیم محیط وابسته بوده و بررسی مستقیم رهایش پایه و تحریک شده میانجی عصبی را فراهم می‌نماید. استفاده از سیناپتوزوم به دلیل سهولت، کارایی بالا و امکان تهیه از نمونه‌های انسانی رو به گسترش است.
واژه‌های کلیدی: سیناپتوزوم، نمونه‌های انسانی، مدل‌های بافتی In Vitro
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |

SM H, AR A, HA M, A K. The preparation of rat cerebellar synaptosome and its applications in studying presynaptic membrane proteins. J Gorgan Univ Med Sci 2007; 9 (1) :83-87

حسینی سیدمهران، عسگری علیرضا، مهرانی حسینعلی، خوش باطن علی. تهیه سیناپتوزوم مخچه موش بزرگ آزمایشگاهی و کاربرد پژوهشی آن در بررسی پروتئین‌های غشای پیش‌سیناپسی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1386; 9 (1) :83-87