[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: معرفي مجله :: آخرين شماره :: آرشيو مقالات :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آرشیو مقالات::
در باره نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها::
هیئت تحریریه::
اعضای اجرایی::
ثبت نام::
راهنمای نگارش مقاله::
ارسال مقاله::
فرم تعهدنامه::
راهنما کار با وب سایت::
برای داوران::
پرسش‌های متداول::
فرایند ارزیابی و انتشار مقاله::
در باره کارآزمایی بالینی::
اخلاق در نشر::
در باره تخلفات پژوهشی::
لینکهای مفید::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
Google Scholar

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations67493059
h-index3117
i10-index20776
:: دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 85-78 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف شیر بر وضعیت رهیدراسیونی و عملکرد استقامتی مردان جوان سالم بعد از دهیدراسیون ناشی از فعالیت تناوبی درگرما
سعید رمضانی* 1، فاطمه شب خیز2 ، سیروس چوبینه3 ، زینب فیروزه4
1- کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، rsaeid92@gmail.com
2- دانشیار، گروه عصب و عضله، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- استادیار، گروه قلب و عروق، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
چکیده:   (11488 مشاهده)

زمینه و هدف : رهیدراسیون سریع و کافی برای ورزشکاران زیادی به ویژه شرکت‌کنندگان در جلسات متعدد روزانه و یا شرکت‌کنندگان در ورزش‌های با طبقه‌بندی وزنی مهم است. غلظت درشت مغذی‌ها و محتوی الکترولیت‌های مایع مصرفی به‌دنبال ورزش می‌تواند بر مقدار مایع حفظ شده در بدن موثر باشد. این مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف شیر بر وضعیت رهیدراسیونی و عملکرد استقامتی مردان جوان سالم بعد از دهیدراسیون ناشی از فعالیت تناوبی در گرما انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه شبه تجربی 10 مرد جوان سالم پروتکل آزمایشگاهی را در سه نوبت جداگانه با فاصله یک هفته و با مصرف نوشیدنی شامل آب، شیر و نوشابه ورزشی (پاوراید) اجرا کردند. در روز اجرای پروتکل، در چهار نوبت در دوره زمانی یک ساعت، بعد از ورزش دهیدراته کننده مصرف گردید. افراد برای دستیابی به کاهش وزن 1.8% توده بدنی به انجام فعالیت تناوبی روی چرخ کارسنج پرداختند. مقدار مصرف هر نوشیدنی در هر نوبت مصرف 150درصد توده بدنی از دست رفته طی دهیدراسیون بود. نمونه‌های ادرار در 6 مرحله (قبل از ورزش، بعد از ورزش، بعد از مصرف نوشیدنی و هر یک ساعت طی ریکاوری) جمع‌آوری شد. 10 دقیقه بعداز پایان ریکاوری 3 ساعته یک تست عملکرد استقامتی با شدتی معادل 70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی در شرایط دمایی تست اول بر روی تردمیل تا درماندگی ارادی انجام شد. ضربان قلب و میزان درک تلاش هر 5 دقیقه و در پایان فعالیت ثبت شد. یافته‌ها : وزن مخصوص ادرار قبل از ورزش، بین نوبت‌های مصرف شیر، نوشابه ورزشی و آب اختلافی نداشت. حجم کل ادرار تولیدی در گروه مصرف‌کننده شیر (108.95±521) به صورت معنی‌داری در مقایسه با گروه‌های نوشابه ورزشی (235.99±1118.50) و آب (197.73±1082.80) کاهش داشت (P<0.05). در پایان مطالعه تعادل خالص مایع برای گروه مصرف‌کننده شیر در مقایسه با نوشابه ورزشی و آب به‌طور معنی‌داری مثبت بود (P<0.05). زمان فعالیت تا درماندگی در تست ظرفیت ورزشی، با شدت 70درصد حداکثر اکسیژن مصرفی در گروه مصرف‌کننده شیر نسبت به نوشابه ورزشی به‌طور معنی‌داری بیشتر بود (P<0.05). نتیجه‌گیری : شیر کم چرب نسبت به نوشابه ورزشی و آب، محلول رهیدراسیون موثرتری ارزیابی شد.

واژه‌های کلیدی: عملکرد استقامتی، دهیدراسیون، رهیدراسیون، شیر، نوشابه ورزشی
متن کامل [PDF 233 kb] [English Abstract]   (13828 دریافت)    
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزشی
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، دانشگاه تهران، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، تلفن و نمابر 88021526-021
فهرست منابع
1. Baker LB, Jeukendrup AE. Optimal composition of fluid-replacement beverages. Compr Physiol. 2014 Apr;4(2):575-620. doi:10.1002/cphy.c130014
2. Maughan RJ, Leiper JB, Vist GE. Gastric emptying and fluid availability after ingestion of glucose and soy protein hydrolysate solutions in man. Exp Physiol. 2004 Jan;89(1):101-8.
3. Naghii MR. The significance of water in sport and weight control. Nutr Health. 2000;14(2):127-32.
4. Chung T. Casein protein and the effect on rehydration in comparison to a commercially available sports drink. A thesis submitted in partial fulfilment of the requirements for the degree of Master of Dietetics. University of Otago, Dunedin, New Zealand. November 2013.
5. Shirreffs SM, Armstrong LE, Cheuvront SN. Fluid and electrolyte needs for preparation and recovery from training and competition. J Sports Sci. 2004 Jan;22(1):57-63.
6. Rodriguez NR, DiMarco NM, Langley S. Nutrition and athletic performance. J Am Diet Assoc. 2009 Mar;109(3):509-27.
7. Shirreffs SM. Hydration in sport and exercise: water, sports drinks and other drinks. Nutrition Bulletin. 2009 Dec; 34(4): 374-9. doi:10.1111/j.1467-3010.2009.01790.x
8. Cheuvront SN, Carter R 3rd, Haymes EM, Sawka MN. No effect of moderate hypohydration or hyperthermia on anaerobic exercise performance. Med Sci Sports Exerc. 2006 Jun; 38(6):1093-7.
9. Cheuvront SN, Kenefick RW, Ely BR, Harman EA, Castellani JW, Frykman PN, et al. Hypohydration reduces vertical ground reaction impulse but not jump height. Eur J Appl Physiol. 2010 Aug; 109(6):1163-70. doi:10.1007/s00421-010-1458-y
10. Haug A, Høstmark AT, Harstad OM. Bovine milk in human nutrition--a review. Lipids Health Dis. 2007 Sep 25;6:25.
11. James l. Milk ingestion in athletes and physically active individuals. Nutrition Bulletin. 2012 Sep; 37(3): 257-61. doi:10.1111/j.1467-3010.2012.01982.x
12. Goto M, Okazaki K, Kamijo Y, Ikegawa S, Masuki S, et al. Protein and carbohydrate supplementation during 5-day aerobic training enhanced plasma volume expansion and thermoregulatory adaptation in young men. J Appl Physiol (1985). 2010 Oct; 109(4):1247-55. doi:10.1152/japplphysiol.00577.2010
13. Shirreffs SM, Watson P, Maughan RJ. Milk as an effective post-exercise rehydration drink. Br J Nutr. 2007 Jul;98(1):173-80.
14. Borg GA. Psychophysical bases of perceived exertion. Med Sci Sports Exerc. 1982;14(5):377-81.
15. James LJ, Clayton D, Evans GH. Effect of milk protein addition to a carbohydrate-electrolyte rehydration solution ingested after exercise in the heat. Br J Nutr. 2011 Feb;105(3):393-9. doi:10.1017/S0007114510003545
16. James L. Milk protein and the restoration of fluid balance after exercise. Med Sport Sci. 2012; 59:120-6. doi:10.1159/000341958
17. Watson P, Love TD, Maughan RJ, Shirreffs SM. A comparison of the effects of milk and a carbohydrate-electrolyte drink on the restoration of fluid balance and exercise capacity in a hot, humid environment. Eur J Appl Physiol. 2008 Nov;104(4):633-42. doi:10.1007/s00421-008-0809-4
18. Robinson C. A Comparison between the effects of a whey protein drink and trim milk on rehydration after exercise in the heat. A thesis submitted in partial fulfilment of the requirements for the degree of Master of Dietetics. University of Otago, Dunedin, New Zealand. November 2013.
19. James LJ, Gingell R, Evans GH. Whey protein addition to a carbohydrate-electrolyte rehydration solution ingested after exercise in the heat. J Athl Train. 2012 Jan-Feb;47(1):61-6.
20. Chung T. Casein protein and its effect on rehydration in comparison to a commercially available sports drink (Thesis, Master of Dietetics). University of Otago. 2014. Retrieved from http://hdl.handle.net/10523/4699
21. Karp JR, Johnston JD, Tecklenburg S, Mickleborough TD, Fly AD, Stager JM. Chocolate milk as a post-exercise recovery aid. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2006 Feb;16(1):78-91.
22. Pritchett K, Pritchett R. Chocolate milk: a post-exercise recovery beverage for endurance sports. Med Sport Sci. 2012;59:127-34. doi:10.1159/000341954
23. Niazi M, Arazi H. [Effects of an energy drink upon running time, blood glucose level, heart rate and rate of perceived exertion in elite male endurance runners]. Iran J Nutr Sci Food Technol. 2010; 5(1):1-8. [Article in Persian]
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani S, Shabkhiz F, Choobineh S, Firozeh Z. Effect of milk consumption on healthy young men rehydration and endurance performance after dehydration due to intermittent exercise in warm environmental condition. J Gorgan Univ Med Sci 2016; 18 (1) :78-85
URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2666-fa.html

رمضانی سعید، شب خیز فاطمه، چوبینه سیروس، فیروزه زینب. اثر مصرف شیر بر وضعیت رهیدراسیونی و عملکرد استقامتی مردان جوان سالم بعد از دهیدراسیون ناشی از فعالیت تناوبی درگرما. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1395; 18 (1) :78-85

URL: http://goums.ac.ir/journal/article-1-2666-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان Journal of Gorgan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4652