اثر مصرف مکمل ال-کارنیتین طی شش هفته بر درصد چربی و نیمرخ لیپوپروتئین پسران غیرورزشکار
|
جواد جلالی* 1، لطفعلی بلبلی2 ، علی رجبی3 ، معرفت سیاهکوهیان4 |
1- کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، javad_jalali68@yahoo.com 2- دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزش، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران 3- دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی قلب عروق و تنفس، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران 4- استاد، گروه فیزیولوژی ورزش، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران |
|
چکیده: (14126 مشاهده) |
زمینه و هدف : نتایج متفاوتی در خصوص مصرف ال - کارنیتین بر درصد چربی و نیم رخ لیپیدی گزارش شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف مکمل ال-کارنیتین طی شش هفته بر درصد چربی و نیمرخ لیپوپروتئین پسران غیرورزشکار انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه شبهتجربی 20 دانشجوی پسر غیرورزشکار به طور غیرتصادفی در دو گروه ده نفری تجربی و کنترل قرار گرفتند. هر دو گروه به مدت شش هفته به تمرینات هوازی بر مبنای اصل اضافه بار پرداختند. در این مدت گروه تجربی روزانه 13 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود مکمل ال-کارنیتین و گروه کنترل روزانه 3 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود نشاسته مصرف کردند. قبل و بعد از دوره تمرین خونگیری انجام شد و سطح تریگلیسیرید، کلسترول تام، HDL-c و VLDL اندازهگیری شد. همچنین درصد چربی بدن و نمایه توده بدن تعیین گردید. یافتهها : تمرین هوازی و مکمل ال-کارنیتین موجب افزایش HDL-c و کاهش آماری معنیدار کلسترول تام، VLDL و درصد چربی بدن گردید (P<0.05)؛ ولی بر نمایه توده بدن، LDLو TG اثری نداشت. نتیجهگیری : مصرف مکمل ال-کارنیتین همراه با تمرینات هوازی سبب کاهش درصدچربی و کاهش نیمرخ لیپوپروتئین پسران گردید. |
|
واژههای کلیدی: تمرینات هوازی، ال-کارنیتین، تریگلیسیرید، کلسترول تام، درصد چربی، نمایه توده بدنی |
|
متن کامل [PDF 177 kb]
[English Abstract]
(14821 دریافت)
|
نوع مطالعه: تحقيقي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزشی
|
* نشانی نویسنده مسئول: اردبیل، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزش، تلفن 33512081-045 ، نمابر 33512076 |
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|