i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) ::
زهره یوسفی 1، نوریه شریفی2 ، سعید ابراهیم زاده3 ، سکینه انبیائی4
1- دانشیار گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- استادیار گروه آسیب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- کارشناس آمار واحد پژوهش
4- دستیار تخصصی زنان و مامایی

زمینه و هدف : به منظور تشخیص زودرس موارد اسمیر غیرطبیعی کاذب و یا کاهش موارد منفی کاذب، موارد unsatisfactory و موارد مبهم اخیراً از روش‌های نمونه‌برداری جدیدتر استفاده شده است. یکی از این روش‌ها، روش Liquid-Based است که باعث بهبود کیفیت و کمیت نمونه‌های پاپ‌اسمیر شده است. هدف از این مطالعه مقایسه میزان موارد اسمیر unsatisfactory در سیتولوژی سرویکس در دو روش پاپ‌اسمیر مرسوم و Liquid -Based بود.

روش بررسی : این مطالعه مقطعی از سال 1383 لغایت 1384 روی 1500 بیمار مراجعه کننده به بخش و درمانگاه زنان بیمارستان قائم (عج) مشهد و مرکز خصوصی انجام شد. از کلیه بیماران اسمیر با دو روش conventional pap smear (CP) و Liquid-Based (LB) گرفته شد و بررسی سیتولوژیک انجام گردید. شیوع مواردunsatisfactory در دو روش مشخص شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های تی و کای‌اسکوئر صورت گرفت.

یافته­ها : شیوع موارد unsatisfactory در روش CP 3/0درصد و در روش L.B 1درصد بود. شاخص حساسیت در روش ‌CP 8/68درصد و در روش L.B 1/83درصد به دست آمد.

نتیجهگیری : در این مطالعه شیوع موارد unsatisfactory در روش LB بیشتر از روش CP بود.

واژه‌های کلیدی: سرطان سرویکس، تست‌های غربالگری، روش مرسوم، روش

Yousefi Z, Sharify N, Abrahimzadeh S, Anbiaey S. Incidence of unsatisfactory rate cervical cytology classification in liquid-Based versus conventional cervical cytology. J Gorgan Univ Med Sci 2007; 9 (2) :12-16

یوسفی زهره، شریفی نوریه، ابراهیم زاده سعید، انبیائی سکینه. شیوع موارد نامناسب(unsatisfactory) سیتولوژی سرویکس در روش Liquid – Based و پاپ اسمیر مرسوم. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1386; 9 (2) :12-16

دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها