i10-index20773
:: دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
فریدا عابسی1 ، احسان موعودی 2، سینا حقانی فر3 ، مصطفی نجفی4
1- استادیار، متخصص رادیولوژی دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی بابل
2- استادیار، متخصص رادیولوژی دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی بابل ، e.moudi@mubabol.ac.ir
3- دانشیار، متخصص رادیولوژی دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی بابل
4- دانشجوی رشته دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی بابل
زمینه و هدف : ناحیه قدامی فک پایین محل انجام بسیاری از اعمال جراحی فک و دندان است. از طرفی این ناحیه محل شاخه ثنایایی عصب آلوئولار تحتانی است. این مطالعه به منظور تعیین میزان رویت و پیشروی شاخه ثنایایی عصب آلوئولار تحتانی در تصاویر Cone Beam Computed Tomography انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی تحلیلی 105 تصویر CBCT از نظر وجود یا عدم وجود شاخه ثنایایی و میزان پیشروی عصب آلوئولار تحتانی بررسی شدند. یافته‌ها : در 83 تصویر (79%) پیشروی شاخه ثنایایی عصب آلوئولار تحتانی دیده شد و از این تعداد 15 مورد (18.07%) پیشروی یک طرفه و 68 مورد (78.31%) پیشروی دو طرفه داشتند. پیشروی کانال ثنایایی عصب آلوئولار تحتانی در 49 تصویر (59%) تا دندان سانترال، 22 مورد (26.5%) تا دندان لترال و در 12 تصویر (14.5%) تا دندان کانین بود. بین جنسیت با پیشروی و رویت شاخه ثنایایی عصب آلوئولار تحتانی ارتباط آماری معنی‌داری یافت نشد. همچنین پیشروی شاخه ثنایایی عصب آلوئولار تحتانی با سن افراد ارتباط آماری معنی‌داری نشان نداد. نتیجه‌گیری : با توجه به رویت درصد بالایی از شاخه ثنایایی عصب آلوئولار تحتانی و تعیین میزان پیشروی آن در تصاویر CBCT، می‌توان از این روش برای ارزیابی دقیق ناحیه قدامی فک پایین استفاده نمود.
واژه‌های کلیدی: عصب آلوئولار تحتانی، Cone Beam Computed Tomography
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: دندانپزشکی

Abesi F, Moudi E, Haghanifar S, Najafi M. Assessment of visibility and extension rate of incisive branch of the inferior alveolar nerve in cone beam computed tomography imagings. J Gorgan Univ Med Sci 2015; 17 (3) :122-126

عابسی فریدا، موعودی احسان، حقانی فر سینا، نجفی مصطفی. تعیین میزان رویت و پیشروی شاخه ثنایایی عصب آلوئولار تحتانی در تصاویر Cone Beam Computed Tomography. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1394; 17 (3) :122-126