:: دوره 4، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1381 ) ::
نقش دیواره سلولی در کندی رشد میکوباکتریوم توبرکلوزیس
عزت‎ا. . قائمی* 1، کیومرث قاضی‎سعیدی
بیماری های میکوباکتریومی از قدیم ترین بیماری های شناخته شده بشری هستند. ذهن تاریخ پر است از خاطرات تلخ تهاجم بیماری های میکوباکتریومی، به خصوص سل و جذام که حتی امروز، سال ها پس از کشف عامل، راه های تشخیص، پیشگیری و درمانشان هنوز نام آنها ترس و وحشت را در انسان زنده می کند. اگر چه دوران اوج بیماری جذام، فروکش کرده، بیماری سل، سال هاست که در پی اوج گیری مجدد، می رود تا به عنوان یک خطر جدی برای بشریت و به خصوص جوامع جهان سوم خودنمایی کند و در این راه، دست ویروس ایدز را نیز سخت فشرده است تا با هم به نبرد با سلامت برخیزند. از طرفی فرصت مناسبی به دست آمده که بعضی از گونه های میکوباکتریومی بی خطر یا کم خطر، خود را به شکل یک عامل بیماری زا جدی مطرح نمایند و مولد بیماری هایی مرگ آفرین در انسان شوند. محققینی که با چهره جدید این سازواره (ارگانیسم)، آشنایی یافته اند، سخت در تلاشند تا با شناسایی ویژگی های دقیق ترشان، نقاط ضعف آنها را یافته و به مبارزه جدی تر با آنان برخیزند. این نوشتار نیز در پی روشن سازی یکی از ویژگی های میکوباکتریومی یعنی کندی رشد آنها می باشد.
واژه‌های کلیدی: رشد، دیواره سلولی، میکوباکتریوم توبرکلوزیس
متن کامل [PDF 329 kb]   (13089 دریافت)
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
* نشانی نویسنده مسئول: گرگان ، کیلومتر 2 جاده گرگان به ساری ، ابتدای جاده شصت کلا ، دانشگاه علوم پزشکی گرگان ، دانشکده پزشکی ، گروه میکروب‎شناسی تلفن :3 و 4421651-0171