ارتباط سطح سرمی ویتامین D با بیماری میگرن
|
طیبه متقی1 ، غلامرضا عسکری*2 ، فریبرز خوروش3 ، محمدرضا مراثی4  |
1- دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه ورژیم درمانی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 2- استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، askari@mui.ac.ir 3- دانشیار، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 4- استاد، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان |
|
چکیده: (8703 مشاهده) |
زمینه و هدف : بیماری میگرن در سراسر جهان شایع است. در سالیان اخیر کمبود ویتامین D به عنوان مشکل سلامت عمومی شناخته شده است.این مطالعه به منظور تعیین ارتباط سطح سرمی ویتامین D با بیماری میگرن انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی تحلیلی روی 76 بیمار (21 نفر مذکر و 55 نفر مونث) مبتلا به میگرن در محدوده سنی 61-10 سال انجام شد. متغیرهای سن، جنس، دور کمر، شاخص توده بدنی، تعداد بیماریهای مزمن و سطح تحصیلات تعدیل شد. سطح سرمی ویتامین D مورد سنجش قرار گرفت. یافتهها : کاهش ویتامین D در 13.2% از بیماران تعیین شد. بین افزایش سطح سرمی ویتامین D با نتیجه سردرد روزانه ارتباط آماری معنیداری مشاهده گردید (P<0.05)؛ اما بین سطح سرمی ویتامین D با شدت میگرن ارتباط آماری معنیداری مشاهده نشد. نتیجهگیری : بین سطح ویتامین D با شدت بیماری میگرن ارتباطی وجود نداشت. |
|
واژههای کلیدی: میگرن، سردرد، ویتامین D |
|
متن کامل [PDF 175 kb]
[English Abstract]
(19255 دریافت)
|
نوع مطالعه: تحقيقي |
موضوع مقاله:
طب داخلی مغز و اعصاب
|
* نشانی نویسنده مسئول: اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، تلفن و نمابر 3۷۹۲۲۶۵۸-031 |
|
|
|
|
ارسال پیام به نویسنده مسئول |
|