i10-index20775
:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
ارتباط پلی‌مورفیسم Asp148Glu ژن ApE1 با ناباروری ایدیوپاتیک مردان
مصطفی یوسفی1 ، زیور صالحی 2، فرهاد مشایخی3 ، محمدهادی بهادری4
1- دانشجوی کارشناسی ارشد بیولوژی سلولی تکوینی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان
2- استاد، گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان ، geneticzs@yahoo.co.uk
3- استاد، گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان
4- دانشیار، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
زمینه و هدف : علی‌رغم پیشرفت‌های حاصله در شناخت فیزیولوژی تولیدمثل انسان؛ دلایل اصلی ناباروری مردان در 50 درصد موارد ناشناخته باقی مانده که به آن ناباروری ایدیوپاتیک اطلاق می‌گردد و در حدود 5-7% از جمعیت مردان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. محصول ژن ApE1 یک پروتئین چند عملکردی است که در مسیر ترمیم با برداشت باز (BER) نقش مهمی دارد. پلی‌مورفیسم تک نوکلئوتیدی T>G در اگزون شماره 5 منجر به جانشینی Asp>Glu در کدون 148 (Asp148Glu) می‌گردد. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط پلی‌مورفیسم Asp148Glu ژن ApE1 و ناباروری ایدیوپاتیک در مردان انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه مورد- شاهدی نمونه‌های خون 90 مرد مبتلا به ناباروری ایدیوپاتیک و 90 مرد سالم جمع‌آوری و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی طراحی شده، با روش Allele-Specific PCR مورد بررسی قرار گرفتند و ارتباط بین فراوانی ژنوتیپی و اللی در گروه‌های مورد و شاهد تعیین گردید. یافته‌ها : بین پلی‌مورفیسم کدون 148 ژن ApE1 و ناباروری ایدیوپاتیک مردان در گروه‌های مورد مطالعه ارتباط آماری معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری : نتایج حاکی از عدم ارتباط بین پلی‌مورفیسم Asp148Glu با ناباروری ایدیوپاتیک مردان بود.
واژه‌های کلیدی: ناباروری، مردان، پلی‌مورفیسم، ژن ApE1
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: ژنتیک

Yousefi M, Salehi Z, Mashayekhi F, Bahadori MH. Association of ApE1 gene Asp148Glu polymorphism and idiopathic male infertility. J Gorgan Univ Med Sci 2015; 17 (2) :87-91

یوسفی مصطفی، صالحی زیور، مشایخی فرهاد، بهادری محمدهادی. ارتباط پلی‌مورفیسم Asp148Glu ژن ApE1 با ناباروری ایدیوپاتیک مردان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1394; 17 (2) :87-91