i10-index20673
:: دوره 4، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1381 ) ::
علایم عصبی - رفتاری کارگران در مواجهه با حلال های آلی
ساسان بهشتی ، سیداکبر شریفیان ، رامین مهرداد ، شهرزاد حسینی‎نیا 1
افرادی که در محیط کار با حلال های آلی در تماس باشند مستعد بروز عوارض و بیماری های مختلف در قسمت های متفاوت بدن هستند. یکی از مهم ترین این عوارض، علایم عصبی - رفتاری مانند اختلالات خلقی، خستگی و فراموشی است. این مطالعه به منظور مقایسه فراوانی عوارض عصبی - رفتاری کارگران سالن های رنگ در مقایسه با کارگران سایر بخش های یک کارخانه خودروسازی در تهران طراحی شده است. در این مطالعه همه کارگرانی که در سالن های رنگ کار می کردند (78 نفر) به عنوان گروه مورد، و 83 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده از سایر بخش های کارخانه به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. سپس عوارض عصبی - رفتاری این افراد به وسیله یک پرسشنامه 16 سوالی استاندارد، به عنوان یک ابزار غربالگری اولیه و حساس برای یافتن اختلالات عصبی - رفتاری ایجاد شده بین کارگرانی که در تماس مداوم با حلال های هستند، ارزیابی شدند. نتایج مطالعه نشان می دهد که فراوانی عوارض عصبی - رفتاری، در گروه مورد، 46 درصد و در گروه شاهد، 36 درصد بوده است. تنها، تفاوت مشاهده شده در عصبی شدن و عرق کردن بی دلیل بین دو گروه مورد و شاهد معنی دار بوده است (p < 0.05) به طور کلی طبق نتایج به دست آمده از این مطالعه، بین دو گروه از نظر فراوانی عوارض عصبی - رفتاری تفاوت معنی داری مشاهده نشد گرچه فراوانی بیماری عصبی - رفتاری در هر دو گروه بالاتر از حد انتظار بود.
واژه‌های کلیدی: حلال های آلی، انسفالوپاتی توکسیک، عوارض عصبی، رفتاری
متن کامل [PDF 165 kb]   (16146 دریافت)

S.Bahashti (M.D), S.A.Sharifian (M.D), R.Mahrdad (M.D), SH.Hosseininia (M.D). Solvent exposure can cause neurobehavioral effect . J Gorgan Univ Med Sci 2002; 4 (2) :30-35

بهشتی ساسان، شریفیان سیداکبر، مهرداد رامین، حسینی‎نیا شهرزاد. علایم عصبی - رفتاری کارگران در مواجهه با حلال های آلی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1381; 4 (2) :30-35