i10-index20773
:: دوره 4، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1381 ) ::
حمیدرضا جوشقانی 1، محمود جلالی ، عباسعلی صاحبقدم لطفی ، ابراهیم جوادی ، احمد رضا بندگی
کبد یکی از اعضا بسیار مهم بدن است که در سوخت و ساز (متابولیسم) کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها نقش اساسی دارد. همچنین این عضو نقش بسیار مهمی در دفع و ترشح سموم بازی می کند. این عضو حیاتی در معرض انواع عفونت های انگلی، ویروسی، باکتریایی و آسیب های جدی به وسیله سموم قرار دارد. امروزه یکی از راه های تشخیص و بررسی آسیب های کبدی سنجش برخی از آنزیم های کبدی مانند آلانین آمینوترانسفراز ALT) یا (GPT و آسپارتات آمینوترانسفراز AST) یا (GOTمی باشد. به علت آن که این آنزیم ها در سایر بافت ها نیز وجود دارند، نیاز به سنجش سایر آنزیم ها با ویژگی بیشتر احساس می گردد. در این مطالعه فعالیت آنزیم اورنیتین کربامیل ترانسفراز (EC2.1.3.3) ، دومین آنزیم چرخه اوره، در 56 بیمار کبدی (مبتلا به سیروز و هپاتیت ویروسی) مورد مطالعه قرار گرفت. برای تایید ضایعه کبدی در گروه بیماران و همچنین برای صحت سلامتی در گروه شاهد آزمایش های گلوتامیک پیروویک ترانس آمیناز سرم (SGPT) و گلوتامیک اگزالواستیک ترانس آمیناز سرم(SGOT) ، آلبومین، بیلی روبین، ?GT و آلکالن فسفاتاز انجام گردید. برای سنجش فعالیت اورنیتین کربامیل ترانسفراز (OCT) از روش رنگ سنجی استفاده شد. ما دریافتیم که بین فعالیت OCT با آنزیم P<0.001) SGOT ، (r=0.782 و P<0.001) SGPT ، (r=0.857 همبستگی وجود دارد. با توجه به این که آنزیم OCT برای کبد تا حد بسیار زیادی اختصاصی می باشد، لازم است که در سایر مطالعات، فعالیت این آنزیم در ضایعات مختلف کبدی مورد ارزیابی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: بیماری کبدی، اورنیتین کربامیل ترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز
متن کامل [PDF 281 kb]   (16881 دریافت)

HR.Joshaghani, M.Jalali, AS.Lotfi, E.Javadi, AR.Bandegi. Comparison of the Ornithine Carbamyltransferase with Aspartate Aminotransferase and Alanine Aminotransferase in patients with liver diseases . J Gorgan Univ Med Sci 2002; 4 (2) :25-29

جوشقانی حمیدرضا، جلالی محمود، صاحبقدم لطفی عباسعلی، جوادی ابراهیم، بندگی احمد رضا. مقایسه آنزیم اورنیتین کربامیل ترانسفراز با آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در میان بیماران کبدی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1381; 4 (2) :25-29