:: دوره 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1381 ) ::
محسن سعیدی* 1، سپیده بخشنده نصرت ، عزت الله قائمی ، سیدمحمد هدایت مفیدی ، فرامرز کوهسار ، ناصر بهنام‌پور
توکسوپلاسموز بیماری است که بوسیله توکسوپلاسما گوندی ایجاد می شود. به خاطر طیف وسیع آلودگی به خصوص آلودگی بدون علایم آن در زنان باردار که منجر به عفونت توکسوپلاسموز مادرزادی می گردد، تعیین عیار (تیتر) آنتی بادی های ضد توکسوپلاسما قبل از حاملگی و هم چنین مشخص نمودن عوامل موثر در بالا رفتن شیوع آن ضروری است. این مطالعه که از نوع توصیفی- مقطعی می باشد، به منظور تعیین شیوع آنتی بادی های IgG و IgM ضد توکسوپلاسما در 300 نمونه خونی به روش ELISA، انجام گرفته است. نمونه ها به طور تصادفی از زنانی که در سال 1380 برای مشاوره ازدواج به تنها مرکز مشاوره آزمایشگاهی شهرستان گرگان مراجعه کرده بودند، گرفته شد. در این تحقیق، شیوع کلی موارد مثبت IgG ضد توکسوپلاسما 48.3 درصد و IgM 11.7 درصد بدست آمد. نتایج بدست آمده، نشان دهنده عدم رابطه معنی دار آماری موارد مثبت IgG و IgM با سن، محل سکونت (شهر یا روستا)، میزان تحصیلات، شغل، نحوه شستن و مصرف سبزیجات خام، مصرف گوشت نیم پز یا نپخته، نگهداری حیوانات اهلی غیر از گربه در منزل می باشد. اما بین نگهداری گربه در منزل با موارد مثبت آنتی بادی IgM، رابطه معنی داری وجود داشت (pv ≤ 0.025). ضمنا 51.7 درصد زنان در زمان ازدواج سرونگاتیو بوده و بنابراین آمادگی ابتلا به توکسوپلاسموزیز را در حین حاملگی دارند. نتایج این مطالعه ضرورت انجام تست تشخیص توکسوپلاسموز در دوران بارداری را مورد تایید قرار می دهد.
واژه‌های کلیدی: توکسوپلاسموز، حاملگی، IgG، IgM
متن کامل [PDF 190 kb]   (15654 دریافت)
* نشانی نویسنده مسئول: گرگان ، دانشگاه علوم پزشکی گرگان ، دانشکده پزشکی ، تلفن : 6-4421655 - 0171

M.Saeedi (M.Sc), S.Bakhshandeh Nosrat (M.D), E.Ghaemi (Ph.D), S.M.Hedayat Mofidi (M.Sc), F.Kohsar (M.Sc), N.Behnampour (M.Sc). The prevalence of Toxoplasma antibodies in women during marriage consultation in Gorgan . J Gorgan Univ Med Sci 2002; 4 (1) :64-71