i10-index20572

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) ::
محمد آهنجان 1، سارا عبدالهی2 ، حبیبه عبدلیان2 ، فاطمه زهرا محمدنژاد3
1- استادیار، گروه میکروب شناسی، مرکز تحقیقات عفونت‌های بیمارستانی مقاوم به درمان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، ahanjan2007@gmail.com
2- کارشناس علوم آزمایشگاهی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
3- کارشناس میکروب شناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
زمینه و هدف : استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین از پاتوژن‌های مهم بیمارستانی است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده مقاوم به متی‌سیلین از دست و بینی کارکنان مراکز آموزشی - درمانی شهر ساری انجام شد. روش بررسی : این مطالعه توصیفی روی 148 نفر از کارکنان درمانی بخش‌های مختلف بیمارستان‌های آموزشی شهرستان ساری در سال 1391 انجام شد. از انگشتان دست و ناحیه قدامی بینی افراد نمونه‌برداری انجام شد. نمونه‌ها بلافاصله در محیط مانیتول سالت آگار کشت داده شدند. کلنی‌های مشکوک با رنگ‌آمیزی گرم و تست‌های کاتالاز و کواگولاز مورد شناسایی قرار گرفتند. تست حساسیت به آنتی‌بیوتیک‌ها به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. برای تعیین مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده به متی‌سیلین از روش میکرودایلوشن براث و مشخص شدن حداقل غلظت ممانعت‌کنندگی از رشد باکتری استفاده شد. یافته‌ها : فراوانی حاملین استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین به‌ترتیب 16.2% و 9.5% تعیین شد. بیشترین درصد حاملین استافیلوکوکوس اورئوس در کارکنان بخش اتاق عمل - آنژیوگرافی و داخلی اطفال بود. بیشترین فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین در کارکنان بخش‌های اتاق عمل و آنژیوگرافی بود. تمام سویه‌ها نسبت به پنی‌سیلین و آموکسی‌سیلین مقاوم و نسبت به ونکومایسین و کلرامفنیکل حساس بودند. نتیجه‌گیری : فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس در کارکنان بیمارستان‌های آموزشی ساری، نسبت به مطالعات مشابه در کشور پایین‌تر و فراوانی سویه‌های مقاوم به متی‌سیلین در مقایسه با مطالعات مشابه ایران بالاتر بود.
واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، متی‌سیلین، کارکنان بیمارستان
نوع مطالعه: گزارش كوتاه | موضوع مقاله: میکروب شناسی

Ahanjan M, Abdollahi S, Abdolian H, Mohammad Nedjad Z. Prevalence of Meticilin - resistant Staphylococcus aureus isolated from hand and nasal of hospital health worker. J Gorgan Univ Med Sci 2014; 16 (4) :131-136

آهنجان محمد، عبدالهی سارا، عبدلیان حبیبه، محمدنژاد فاطمه زهرا. فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده مقاوم به متی‌سیلین از دست و بینی کارکنان مراکز آموزشی - درمانی شهر ساری (1391). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1393; 16 (4) :131-136