i10-index20673

سال ۱۴۰۳ مبارک

:: دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) ::
اثر کرایزین بر رده سلولی AGS سرطان معده انسان
نعمت الله امینی سرتشنیزی1 ، حسین تیموری 2، صابر زهری3 ، محسن مبینی دهکردی4 ، سمیه خسروی5 ، رقیه امینی سرتشنیزی6
1- دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی ، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
2- استادیار، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ، hteimori@skums.ac.ir
3- دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
4- استادیار، گروه ژنتیک، دانشگاه شهرکرد
5- استادیار، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
6- کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
زمینه و هدف : کرایزین یک ترکیب طبیعی و فعال از لحاظ بیولوژیکی است که از بسیاری از درختان، عسل و پروپولیس استخراج می‌گردد. کرایزین دارای چندین فعالیت فارماکولوژیکی از جمله خصوصیات ضدالتهابی، ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی قوی است. این مطالعه به منظور تعیین اثر کرایزین بر AGS human gastric epithelial cell line سرطان معده انسان انجام شد. روش بررسی : در این مطالعه توصیفی - تحلیلی کرایزین در دی‌متیل سولفوکساید (DMSO) حل و اثرات سایتوتوکسیسیتی غلظت‌های 10، 15، 20، 30، 40، 50، 60، 80 و 100 میکرومولار بر میلی‌لیتر کرایزین بر سلول‌های AGS بررسی شد. زیستایی سلول‌ها با استفاده از آزمایش سنجش MTT بعد از 24، 48 و 72 ساعت تیمار اندازه‌گیری و با زیستایی نمونه‌های کنترل مقایسه گردید. یافته‌ها : کرایزین از رشد و تکثیر رده سلولی AGS سرطان معده انسان ممانعت نمود. این اثرات وابسته به غلظت کرایزین و زمان تیمار بود. IC50 تقریباً برابر با 60 و 30 و 20 میکرومولار بر میلی‌لیتر به ترتیب در زمان‌های 24 و 48 و 72 ساعت به‌دست آمد (P<0.05). نتیجه‌گیری : کرایزین در محیط آزمایشگاهی، فعالیت ضدتکثیری بر روی سلول‌های سرطانی معده انسان نشان داد.
واژه‌های کلیدی: کرایزین، AGS، MTT، زیستایی سلول، سرطان معده
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: فارماكولوژي

Amini Sarteshnizi N, Teimori H, Zahri S, Mobini Dehkordi M, Khosravi S, Amini Sarteshnizi R. Effect of Chrysin on AGS human gastric cancer cell line. J Gorgan Univ Med Sci 2014; 16 (4) :63-68

امینی سرتشنیزی نعمت الله، تیموری حسین، زهری صابر، مبینی دهکردی محسن، خسروی سمیه، امینی سرتشنیزی رقیه. اثر کرایزین بر رده سلولی AGS سرطان معده انسان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي گرگان. 1393; 16 (4) :63-68