:: دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
پیامدهای بارداری در زنان باردار با تست چالش گلوکز غیرطبیعی
شمسی پرویزی* 1، مرضیه اسفندیاری2 ، سوده شهسواری3
1- کارشناس ارشد مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، shamsiparvizik@gmail.com
2- کارشناس ارشد مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
3- کارشناس ارشد آمار حیاتی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
زمینه و هدف : زنان باردار دارای تست چالش گلوکز غیرطبیعی (glucose challenge test) علی‌رغم طبیعی بودن تست تحمل گلوکز (oral glucose tlerance test) در معرض خطر افزایش ماکروزومی جنین ، پره‌اکلامپسی و افزایش میزان سزارین هستند. این مطالعه به منظور تعیین پیامدهای بارداری در زنان باردار دارای تست چالش گلوکز غیرطبیعی و تست تحمل گلوکز طبیعی انجام شد. روش بررسی : این مطالعه مورد شاهدی روی 60 زن باردار (سن بارداری 28-24 هفته) دارای تست چالش گلوکز غیرطبیعی (>130 mg/dl) با تست تحمل گلوکز طبیعی و 67 زن باردار با تست چالش گلوکز طبیعی (<130 mg/dl) در بیمارستان حضرت معصومه (س) کرمانشاه در سال 1389 انجام شد. یافته‌ها : زایمان با وکیوم، پلی هیدرامینوس ، پره‌اکلامپسی، پیلونفریت و وزن کم زمان تولد نوزاد در گروه مورد به صورت معنی‌داری بیشتر از شاهد بود (P<0.05). بین دو گروه مورد و شاهد از نظر مرده‌زایی، ناهنجاری نوزاد، دیسترس تنفسی و دیستوشی شانه تفاوت آماری معنی‌داری یافت نشد. نتیجه‌گیری : در زنان باردار با GCT مختل و OGTT طبیعی، پلی‌هیدرآمنیوس، پره‌اکلامپسی و پیلونفریت در مقایسه با زنان با بارداری طبیعی بیشتر است.
واژه‌های کلیدی: دیابت بارداری، پره‌اکلامپسی، مایع آمنیون، پیلونفریت، تست تحمل گلوکز طبیعی
نوع مطالعه: تحقيقي | موضوع مقاله: طب زنان و زایمان
* نشانی نویسنده مسئول: نشانی : کرمانشاه، بلوار طاقبستان، بیمارستان حضرت معصومه (س)، تلفن 10-4230005-0831، نمابر 4247000

Parvizi Sh, Sfandiary M, Shahsavari S. Pregnancy outcomes in pregnant women with abnormal glucose challenge test. J Gorgan Univ Med Sci 2013; 15 (4) :48-52